pátek 30. září 2016

Bříza bělokorá sazení

Jak již bylo řečeno, bříza není náročná na půdu a uchytí se jako plevel třeba na . Pro Penduly jsou typické převislé větve. Druhy: Purpurea (listy a větve mají purpurovou barvu) , . Náročnost na pěstování ‎: ‎bez nároků Typ listu ‎: ‎malé listy, vejčité, zubovité Náročnost pěstování ‎: ‎Rostlina není náročná na. Bříza bělokorá - Betula pendula - pěstování - Semena.


Roste i ve vyšších polohách, neboť se jedná o velmi nenáročnou a odolnou dřevinu.

Tato odrůda břízy pochází . Břízu bělokorou pěstují: Zatím nikdo, buďte první. Lehkou vzdušnou korunu zdobí jemné dlouze převislé větévky. Zubaté lístky mají více méně trojúhelníkový tvar. Cenné domácí (slovenské) formy, resp.


Elegantní bílá kůra, listy třepetající se ve větru. Malé vlající břízky se hodí do každé zahrady. Jenom si je nenechejte moc přerůst přes hlavu.


Sahypaň görnüşi Şu sahypany terjime et Kvete od dubna do května.

Výška rostliny v dospělosti ‎: ‎m. Roste často na lesních světlinách, na úhorech, haldách apod. Ke sběru jsou ideální mladé lístky sbírané.


V mládí rychle roste, takže snadno odroste plevelným bylinám a keřům, které ztěžují pěstování lesa. V letech dorůstá výšky m, dožívá se stáří jen 1až 150 . Jelikož jsou břízy opylovány větrem, musí být jejich pyl zákonitě . Důležité při sázení ! Pořádně připevnit strom úvazkem ve tvaru osmičky ke kůlům. Kůly zabraňují vyvracení a naklánění se po větru. Nepodcenit velikost . Nejčastější břízou je bříza bílá (Betula pendula), která se svou přizpůsobivostí hodí do všech lokalit.


Pro menší zahrady je vhodný např. Nejvíce jí vyhovují mírně vlhké půdy s přídavkem humusu. Na našem území je to původní druh břízy s mnoha vyšlechtěnými kultivary.


Typická pro ni je smuteční podoba. Bříza bílá pochází z evropských lesů a její základní forma díky své velikosti není vhodná do malých zahrad. Ale protože by byla škoda přijít o . V České republice pak můžeme narazit na tyto druhy: bříza bělokorá ,.

PĚSTOVÁNÍ: V parcích se pěstuje několik okrasných odrůd břízy bělokoré , např. Delacarlica s listy hluboce laločnatými, Purpurea s . Přesazování z lesa, jak ti někdo radí, není zrovna dobrý způsob. Používané názvy: Bereza, betonička, betouška, březka, břest, březa, březička, březina, bříza bílá, . Je to vysoký, štíhlý, listnatý strom s bílou kůrou.


Břízu na zahradu nejsnadněji získáte tak, že si v lese, kde rostou břízy najdete mladé stromky, malé stromky nemusíte ani vyrývat, stačí je . Sázení je odborná činnost, kterou vykonává proškolený personál nebo na kterou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky