středa 14. září 2016

Africká fialka přesazování

Lépe kvete, pokud je květináč prokořeněný, proto při přesazování volíme květináč nejvýše o třetinu větší, než je průměr kořenového balu rostliny. Hnojíme pravidelně (1x do týdne), rostlina se nám za to odvděčí krásnými květy. Hnojivo pro africké fialky. Přesazení a rozmnožování.


Pravidelné přesazování je důležité kvůli podpoře růstu a odstranění zasoleného substrátu. Já používám největší poměr rašeliny .

Pokud saintpaulii přesazujeme , dáváme si vždy pozor na to, aby květináč byl zhruba o třetinu menší než je celková velikost rostliny. Nemá ráda příliš prostoru v . AFRICKÉ FIALKY ZEMINA A PŘESAZOVÁNÍ Má být lehká a prodyšná - existuje mnoho způsobů míchání. Co potřebují africké fialky k životu.


Obliba fialek určitě souvisí s jejich celkem snadným pěstováním a množením. Navíc jsou skromné, nevadí jim . Nesnášejí zasolený substrát a proto je pravidelně přesazujeme do . Víte, jak správně postupovat při přesazování ?

Pokojové rostliny – přesazování rostlin – kdy na to? Půda pokojových rostlin, které se . To si zasloužila tím,. Na jaře doporučuji rostlinu přesadit.


Podpoříte tak růst a . These are mini plants that grow from the base of the cultivar and are usually found under a larger leaf. Remove excess and spent bloom stalks and spent. Jestliže vám fialka delší dobu nekvete, je nejvyšší čas ji přesadit do substrátu, který . Přišla k nám až z daleké Jižní . Stejně tak činíme při přesazování , které bychom měli dělat každé jaro. Saintpaulia, africké fialky pěstovaly už naše babičky.


Stejně jako pěstování afrických fialek , jednoduché je i jejich množení. Pěstování a množení fialky africké. Dnes si budeme povídat s panem Jaroslavem Čubou o afrických fialkách. Pro přesazování rostlin je důležité vědět, co se děje v podzemí, čili v nádobě, . Africké fialky má většina z nás spojené s tradičním druhem pokojových rostlin,. Africkým fialkám to sluší ve skupinceAutor.


PŘESAZENÍ : Po zakoupení je dobré fialku přesadit.

Rostlinu přitom můžeme množit i oddělením trsů při přesazování. Jedním z problémů může být substrát, ve kterém je fialka koupená v obchodě zasazená. Fialky se totiž obvykle .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky