pátek 30. září 2016

Choroby a škůdci okurek

Choroby a škůdci okurek. Jako škůdci okurek se projevují až v posledních několika letech. Nejde přitom o nějaký nový druh, ale o běžného škůdce , který se však nyní vyskytuje na okurkách.


Přestože pěstování okurek je poměrně snadné, musíte počítat s celou řadou chorob a škůdců. Dejte si pozor hlavně na svilušky a plíseň .

Mšice jsou nejvážnějšími škůdci okurek hlavně proto, že se dokáží v krátkém čase kalamata-ně přemnožit a způsobit žloutnutí a opadávání listů. Pokud je však nenapadnou škůdci a choroby , které, když je necháme rozvinout, často rostliny zcela zlikvidují. Padlí na listech okurek. Nejobávanější choroba okurek kazí pěstitelům úrodu již desítky let. Pomineme-li chemické přípravky, kterých je na trhu dostatek, volíme pro pěstování na . Proto se zaměříme na ty, které se objevují nejčastěji, a na to, . HOLMAN - šlechtění a semenářství okurek.


Okurka a její choroby a škůdci, Virová mozaika okurky (Cucumber mosaic cucumovirus).

Přehled nejšastějších chorob a škůdců na okurkách. Nevíte identifikovat chorobu , škůdců či poškození na Vašich okurkách a zároveň použít adekvátní přípravek či postřik? S tím Vám pomůže náš katalog chorob a. A jak se proti škůdcům na okurkách nejlépe chránit? V o co lepší kondici rostliny jsou, tím lépe odolávají případným škůdcům a chorobám.


Antraknóza okurek a bakteriální skvrnitost okurek – patří mezi nejrozšířenější choroby listů plodové zeleniny ( okurky , tykve, melouny). Když je rajče nemocné aneb ochrana proti škůdcům a chorobám. Kompletní zpravodajství ze světa celebrit.


Molice se obvykle zdržují na spodní straně listů okurek , rajčat a paprik. Tito škůdci způsobují deformaci listů rostlin sáním. Mezi hlavní hostitelské rostliny patří okurka (Cucumis sativus) a další druhy z čeledi tykvovitých (Cucurbitaceae), jako je tykev a meloun. Vadnutí okurek různí houboví a bakteriální původci U rychlených okurek se doporučuje ochrana preventivně.


PORADNA: Návody, choroby , škůdci , receptáře. Rostliny mohou kdykoli napadnout škůdci , plísně, viry a bakterie. Ty plodinu oslabují a dodatečně zatěžují.


Vyhledejte ty správné produkty pro vaši plodinu. Pro pěstování okurek jsou vhodné humózní nepříliš těžké půdy (pH - 3) na stanovištích .

Jednou z nejčastějších chorob , které okurky během léta postihují, je padlí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky