čtvrtek 8. září 2016

Co na zelené housenky na růžích

Taky mám na růžích ožrané listy a našla jsem zelenou malou housenku na růžích mé sousedky, já je tak moc . I když budete svým růžím věnovat maximální péči, může se stát, že se přeci jenom. Lístky růží můžete také najít podélně svinuté. To je signál, že váš keř či stromek osídlila pilatka drobná (Blennocampa pusilla).


Poměrně velké škody dokážou napáchat i housenky různých druhů hmyzu. Známé jsou například píďalky nebo obaleč růžový.

Růže bývají napadány rozličnými druhy housenek , známý je například obaleč růžový, píďalky a další, často stačí pouze housenky sebrat, napadení nebývá . Mám na mladých výhonech a květech růží zelené housenky a nevím co s nimi. Zkoušela jsem je sbírat a moc to nefunguje - dobře se umí maskovat! Choroby a škůdci růží: Jak s nimi zatočit? Zastřihnout keře, posekat trávu a užít si tu zelenou nádheru.


Z mladých listů spřádají . Pilatěnka má jen jednu generaci do roka, dorostlé larvy . A pak ještě housenky.

Jen na Whisky jsem našla housenku zelenou. Jaký je rozdíl mezi housenkami a housenicemi? Takhle se brání keře růží. Housenice nejsou housenky.


Vosy popadnou housenky a odvlečou je do svého hnízda. Tam je roztrhají na kousky a nakrmí jimi svoje potomky. Na rubu listů jsou drobné, jemně zelené larvy i dospělí křísci s průsvitnými,. U obaleče růžového přezimují vajíčka a na jaře vylíhlé housenky nejprve žijí.


Jeho housenky jsou zelené a dlouhé asi cm. Jeho přítomnost poznáte velmi jednoduše: mladé lity růží jsou obaleny pavučinou. Patří mezi ně larvy berušky, berušky, zlatoočky, škvoři nebo také octomilky. Hromádky větví, krabice pro zlatoočky nebo hmyzí hotely poskytují užitečným . Tato mšice vytváří na mladých výhoncích výrazné šišticovité zelené hálky s. Ke konci svého vývoje dokážou tyto housenky při přemnožení . Na jedné větvičce byla obrovská zelená housenka.


Můj muž ji podle webu identifikoval jako housenku lišaje šeříkového. Dlouhá byla asi 7- cm .

Hostitelské rostliny jsou růže , karafiáty, pelargonie, jalovce a vejmutovky. Bakteriální hniloba listů, skvrny ve tvaru V, z počátku temně zelené barvy,. Larvy, housenice, jsou zpočátku bílé, později rohlíčkovitě prohnuté.


Jitřenka běžela pro svůj kyblíček a spolu s kamarádkami do něj dávaly všechny housenky , které se chtěly pustit do zelených listů. RŮŽE Tatínek si ráno nazouval holínky. V posledních letech došlo k obrovskému výskytu housenek na buxusech. Okusují nejen listy buxusu, ale i zelenou kůru. Je to fungicidní přípravek ve formě emulze určený k ochraně růží proti padlí, černé skvrnitosti a rzi, okrasných rostlin proti padlí a rzím.


Růže ohrožují jak škůdci, tak trpí několika druhy houbových chorob.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky