středa 30. listopadu 2016

Angrešt a rybíz mšice

Jak chránit rybíz a angrešt : antraknóza, rez, mšice , pilatky, vlnovník. Hostitelské plodiny: rybíz (josta), srstka angrešt. V červenci odlétají na kaliny. Nejčastěji bývá postižen červený rybíz. Zeleně zbarvená mšice , nachází se především na angreštu.


Na podzim se na angrešt a rybíz vracejí. Přirozenými nepřáteli mšic jsou slunéčka, larvy pestřenek, zlatooček, entomopatogenní houby aj. MŠICE SRSTKOVÁ meruzalka deformace letorostů rybíz angrešt.


Příčina: mšice Aphis grossulariae. Ochrana: přípravky Calypso 4SC, Movento 1SC, . Agro NATURA Rock Effect je unikátní koncentrát na bázi přírodních látek pro zvýšení odolnosti a obranyschopnosti rostlin proti škůdcům. Napadá nejen angrešt ale i rybíz (především černý) a křížence angreštu s. Na spodní straně listů sají zelené někdy až oranžové mšice. Hlavní hodnota černého rybízu spočívá v obsahu cenných látek, především kyseliny . Nejdůležitější pěstované odrůdy patří k druhu angrešt obecný. Jedině mšice bývají pro jostu obtíží, proto nezapomeňte na včasný postřik ještě před nasazením na plody.


Keř nebo stromek můžete stejně jako . Existují totiž záškodníci, kteří se přímo na rybíz “specializují”. O to více zamrzí, když úrodu zlikvidují nezvaní hosté. Poznáme je tak, že se brzy po rašení pupenů objevují na listech žluté až . Tento škůdce je značně . Proti chorobám i škůdcům . Mezi další běžné škůdce patří mšice , i těch se lze zbavit postřikem přípravku Pirimor, . Angrešt , rybíz , padlí americké, 1-.


Kupujeme pro výsadbu jahodník, maliník, rybíz , jabloně, třešně… 1. Konkrétně se jedná o angrešt a napadené nejsou přímo bobule, ale stopky. Popis: Na vrcholcích výhonků se vytváří nahloučené a zkadeřené listy. Koupíme rybíz černý i červený i angrešt ! Anděl music bar Plzeň.


Mšice na rybízu a angreštu. Vypadá jako větší černý rybíz a chutná trochu jako angrešt. Velmi vzácně mohou keř napadnout pouze mšice. Stejně jako černý rybíz a angrešt mají plody vysoký obsah vitamínu C a. Potíže mohou dělat mšice , které rády napadají listy na mladých, vyvíjejících se . Diskus-proti americkym padli-na angrest aKarate-na vsechno.


Vyhlaste mšicím válku, vypuďte je slunéčkem, chemií nebo. Pro jistotu ale použijte insekticid. Likvidace na jistotu.


Pokud už mšice zamořily vaši zahradu, . U červeného rybízu jsou významné rozdíly v náchylnosti odrůd.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky