středa 9. listopadu 2016

Atlas lučních trav online

Metodická pomůcka „Kapesní atlas trav “ byla vytvořena v podpůrném programu 9. Bojínek hlíznatý je blízce příbuzný druh bojínku lučního , od kterého se odli. Seznam travních druhů zahrnutých v „Kapesním atlasu trav “. Taraxacum officinale WEB. V červnu a červenci nalézáme v klasech obilí a jiných trav (nejčastěji v klasech žita) růžkovité útvary.


Tento web používá soubory cookies ke zlepšení služeb a zobrazování relevantních reklam.

Používáním tohoto webu potvrzujete, že jste četli Zásady Cookies a . Všechny pravé trávy patří do této čeledi, travám podobné rostliny z jiných čeledí, jako např. Trávy jsou nejčastěji jednoleté, dvouleté či vytrvalé byliny, ale někdy to mohou být i. Klíče s atlasy k určování trav mohou být. Jednoletá, středně vysoká trsnatá tráva , dost častá jako polní plevel a na rumištích. Poa pratensis) nebo pýru plazivého (Elytrigia repens).


Doba květu: červenec - říjen Třída: Jednoděložné Čeleď: Trávy ( lipnicovité) L. Atlas jetelovin a trav. Kulturní druhy jetelovin a trav se pěstují na orné půdě v monokulturách i ve směsích a uplatňují se v trvalých travních porostech se sečným i .

Tvorba a sbírky collectio-jav. Vyznávám se z lásky ke kvetoucím a plodným trávám, které. Fotografický atlas rostlin, herbář, Vše. Z trav je to především jílek vytrvalý, lipnice luční , kostřava červená aj.


Učební texty pícninářství - trávy. Píce má vysokou stravitelnost () a rovněž vyšší obsah NL než jetel luční. Tak jako každé rostliny, jsou i určité druhy trav , na základě svých ekologických.


Angelica sylvestris L. Selinum sylvestre Crantz, Athamanta silvestris Web. Tvary rostliny, klas. Barvy listů, zelená, žlutozelená. Typy listů, listnaté, opadavé. Měsíce kvetení, Květen . Takzvaná květnatá louka je faktickým opakem trávníku.


Květnaté louky lučního typu prožívají renezanci a jsou stále oblíbenějším trendem při . Začátkem léta přestávají alergiky trápit kvetoucí stromy a začíná sezóna trav a lučních květin. Rozkvetlá pole, louky a zahrady jsou sice pěkné na pohle . Celkem 12ti stranný přehledný tabulkový klíč k určování našich . Klíč k určování lučních bezobratlých.

Naše nejhojnější trávy. Psárka luční je vysoká, slabě trsnatá luční tráva , která je ceněna jako pícnina.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky