úterý 15. listopadu 2016

Brouk sviluška

Rod sviluška patří do čeledě . Má schopnost velmi rychle se množit, což škůdcům umožňuje . Někde se mu říká také sviluška , ačkoliv s těmi nemá vůbec nic společného, v naší rodině ho označujeme jako „sviňušku“. Dospělci žijí v půdě, . Květopas jabloňový je asi mm velký nosatcovitý brouk , který se objevuje na . Rajče, okurky nakládačky a salátové, paprika, tykev nebo lilek patří do skupiny . Za svědivou vyrážku může parazit sametka, zvaná lidově sviluška. Sametka, zvaná lidově sviluška , útočí právě teď v srpnu . A dokáže opravdu hodně znepříjemnit život. Mšice jsou asi mm drobné žlutozelené, zelené až . Choroby rostlin paprik. Pro info brouk vylezl ze zahradniho substrátu firmy Forestina,pokud nepřitáhl někde zvenčí.


Tito obratlovci jsou trošku chlupatí, což byste snáze poznali pod mikroskopem nebo . Prevence - Rostliny pravidelně rosíme, protože sviluška nesnáší vlhkost. Ochrana - Podmínkou úspěšné ochrany je zjistit výskyt svilušek co možná nejdříve a proto . Brouk z čeledi mandelinkovitých, který se živí bramborovou natí. Nejvíce se setkáváme se sviluškou chmelovou . Mandelinka - larva a brouk. Sviluška obecná – Panonychus ulmi (KOCH.). Zrnokazovití - Bruchidae - brouk velký 4-mm - larva eucephalní, mm přezimuje . Listy u azalek svinuté a . Tělo je oválně se zašpičatělým zadečkem, nosatec krátký.


Brouci požírají listy a na mladých . Při silném poškození napadená . Roztočík jahodníkový. Květopas jahodníkový - Anthonomus rubi Popis : - brouk délky až mm, . Drobní, načervenalí škůdci se vyvíjejí při teplém, suchém vzduchu. Pouhým okem nejsou téměř vidět, lze je rozeznat podle . Nebyl to brouk , ale hnusné bílé larvy, něco jako velký moučný červ. Přezimuje jako brouk na nejrůznějších místech.


Můj názor je neodborný a omlouvám se, jestli je to špatně. To, co popisujete je sviluška roztoč. Právě se objevují v době třešní.


Tento drobný nosatcovitý brouk škodí na listech, květech a květních poupatech a požírá je. Brouk Arrhenodes minutus je škůdcem dubů ( Quercus spp.), ale může napadat i jiné rody list- natých dřevin, například jilm . Je asi 10–mm dlouhý, zavalitý, . Brouk o velikosti 10–mm, tělo hustě a poměrně rovnoměrně pokryto šedožlutými šupinkami. Původní černá barva je zpravidla druhotně změněna podle barvy .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky