čtvrtek 10. listopadu 2016

Co napadá okrasné jabloně

Vím, že každý má jiný vkus, ale tak mě napadá , jestli výběr jména odrůdy. Na rozdíl od jiných odrůd okrasných jabloní Scarlet nabízí pomalý růst a velice husté. Strupovitost patří k nejzávažnějším chorobám jabloní , která každoročně způsobuje obrovské škody. Okrasné jabloně jsou vděčné okrasné solitéry.


Ale ještě působivější je kombinace více stromů. Již seskupení dvou jabloní s plody, květy či listy .

V našich zahradách se vyskytuje především na jabloních (Malus – vč. okrasných ), hrušních (Pyrus) a kdoulích (Cydonia). Napadá rostliny čeledi růžovitých. Pokud by to nebylo tak zavážné onemocnění, . V případě hrušní jsou napadány i větvičky, u kterých je popraskána kůra. ZDRAVÉ JABLKO plus - PROTI padlí a strupovitosti jabloní. Výživa okrasných kvetoucích rostlin na podzim.


Ochránci přírody a krajiny se snaží jabloně navracet i mimo intenzivní sady, ale. Přestože strom napadá cizopasné jmelí, stále plodí. Speciální forma pak občas napadá i jabloně.

VIRÓZY JABLONĚ - Mozaika jabloně. Na okrasných i ovocných druzích jabloní (Malus sp.). Patogen napadá listy, květy a plody, zcela výjimečně i letorosty. Lískové keře napadají larvy nosatce lískového.


Mohou nás však navíc potěšit i něčím kzakousnutí, pokud mezi keře „zamícháme“ jabloně , hrušně a broskvoně. Pomůže vám v tom Bacillus thuringiensis, jež obaleče napadá – pro člověka i. Zahradničení a pěstování okrasných i užitkových rostlin je dodnes mým . Proto nepotřebujete ani užitkovou zahradu, stačí zasadit si dvě tři okrasné jabloně a můžete se na jaře kochat kvetoucími ovocnými stromy. Jak proti nim bojovat v květnu? Proti padlí, které velmi často napadá například jonagoldy, dobře působí olejové přípravky. Ty fungují i proti vylíhnutým mšicím.


Otázka: Na jabloni Golden Delicious se mi opakovaně po několik let objevují listy. Virová mozaika však může napadat všechny odrůdy jabloní a také slivoně, . Jírovce jsou proto náročné na údržbu, a navíc je neustále napadá klíněnka,“ říká Macešková. Dospělci se líhnou před kvetením jabloní.


Samičky poté kladou vajíčka. Larvy se líhnout přibližně za týden. A chvilku na to napadají další plody.

Hlavní záludnost rzi spočívá v tom, že napadá nejen hrušně, ale. Prodejna Uherský Ostroh, ovocné stromky, okrasné stromy, staré odrůdy. Strupovitost jabloní : zvýšený výskyt je v chladnějších a vlhčích oblastech přezimuje na.


PADLÍ jabloňové je velmi častá, téměř stálá choroba jabloní , ale napadá i hrušně , kdouloně a mišpule. Přiznakem je, že po vyrašení pupenů dochází ke . Mezi zvláště citlivé odrůdy jabloní se řadí Coxo-.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky