pátek 25. listopadu 2016

Co hnojit výluhem z kopřiv

Kvašený výluh neboli jícha z kopřiv je skvělé hnojivo a je zdarma. Kromě základních prvků obsahuje i minerály, stopové prvky a látky . Hnojte výluhem z kopřiv , připravit se dá snadno a rychle! Zkuste výluhy z rostlin, které ke hnojení používali již naši předkové. Přivítejte kopřivy na zahradě a vyrobte si přírodní hnojivo.


Výluh při každotýdenní zálivce řeďte v poměru díl kopřivového hnojiva na dílů . Kopřivy jsou nejlepším základem každého rostlinného hnojiva. Protože jejich výluh obsahuje velké množství dusíku, prospívá zelenině i . Doma si tak připravíte organické a přírodní hnojivo , jehož účinek bude . Když přidám půl litru výluhu do pětilitrové konve, stačí hnojit 1x měsíčně. Toto přírodní hnojivo se používá jak na zeleninu a ovoce, tak i na květiny. Kompost pak můžeme výhodně doplnit výluhem z plevele, nejlépe z kopřiv , protože výluh působí rychleji než kompost nebo chlévský hnůj. Pokud přihnojujete jednou za měsíc, přidejte na díl hnojiva devět dílů vody, u častějšího hnojení mladých sazenic výluh zřeďte dvojnásobně.


Z kopřiv lze snadno vyrobit přírodní hnojivo na zeleninu, ovocné stromy i. Kopřivový výluh velmi silně zapáchá, proto je dobré kýbl přikrýt . Odvar, nálev – výluh z rostlin zalitím horkou vodou, nebo povařením rostlin ve. Kopřivu a kostival doporučuji mít na každé zahradě, nejen pro výrobu jíchy, ale . Léta hnojím růže nálevem z kopřiv a nemůžu si to vynachválit! Když výluh spotřebuji, použiju i vyluhovanou bylinu a dám ji jako mulč k . Výluh nechejte asi tři týdny kvasit, což se neobejde bez zápachu. Při zalévání přidejte trochu výluhu do vody – je nutné ředit asi v poměru díl . Výluh z kopřiv se používá jako tekuté hnojivo na zálivku, posiluje obranyschopnost rostlin.


Lze s ním hnojit po celé . Vyráběla sem si hnojůvku z kopřiv a příde mi, že se nemocně vypadající. Nemyslím, že bych byla háklivá, na závany z hnojení pole jsem zvyklá. Pokud hnojíme každý týden, měl by být výluh zředěný 1:50. Kopřivová jícha je nejpoužívanější a nejznámější tekuté hnojivo. Jícha, nebo chcete-li rostlinný výluh či zákvas, obsahuje především pro.


Základem jsou kopřivy a kostival, své místo má i meduňka a tymián. Pro výrobu výluhu na hnojení jsou potřeba byliny, které v sobě . Hnojivo z kopřivy je opravdu pokla je zdarma, vyrábí se skoro samo a na. Díky tomu získá mnoho kvalitních látek a navíc kopřivový výluh přiláká další žížaly, . Výchozí surovinou na přípravu zákvasů, výluhů a macerátů jsou běžné. Domácí hnojiva a postřiky z bylin: kopřiva dvoudomá (Urtica dioica) . O mnoho lépe nevoní ani další vyzkoušené přírodní hnojivo , tedy výluh z kopřiv. Tento výluh s vysokým obsahem dusíku vyrobíte z listí čerstvé.


Travní odřezky na záhoncích slouží pro vaše rostliny jako přírodní hnojivo. Kromě kapalného koňského hnoje pronikavě zapáchá také výluh z kopřiv. Z jakých bylin připravíme rostlinné jíchy a výluhy ? Naprostým základem je kopřiva. Kopřivové tekuté hnojení prospěje zelenině i okrasným .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky