pátek 13. ledna 2017

Choroby jahody

Jahody – Plíseň šedá. Napadá listy, stopky květů, květy a plody. Na čepelích listů vznikají velké šedohnědé a ohraničené skvrny. Neviete identifikovať chorobu, škodcov či poškodenie na Vašich jahodách a zároveň použiť adekvátny prípravok či postrek ? S tým Vám pomôže náš katalóg. Nevíte identifikovat chorobu, škůdců či poškození na Vašich jahodách a zároveň použít adekvátní přípravek či postřik?


Choroby jahody

S tím Vám pomůže náš katalog chorob a . Zase sa obraciam na vás s prosbou o pomoc. Mám problém s jahodami. Zasadim jahody normálne ako sa sadia. Vzhledem k tomu, že při pěstování brambor, fazolí, řepy a rajčat mohou být na jahody přenášeny některé houbové choroby a háďátka, je například v okolí . Ochrana - jahody nevysádzame na vlhké a chladné miesta.


Rozširovaniu choroby zabránime pravidelným odstraňovaním napadnutých plodov a nastielaním . Okrem toho možno jahody proti botrytíde ošetriť aj prípravkami Ronilan WP, Euparen, alebo Rovral WP. Prvý postrek sa vykoná, keď kvitne až rastlín. Přitom sousedé zahrádkáři, kteří své jahody nepřihnojují, mají plody. Aby však jahody bohato plodili, potrebujú každoročnú starostlivosť. Zdrojem šíření choroby na jaře jsou konidie i askospory.


Choroby jahody

K šíření padlí dochází obvykle od konce května. Patogen napadá široký hostitelský okruh, ale ekonomicky nejdůležitější škody jsou u jahodníku velkoplodého (Fragaria x ananassa). Při sklizni může dojít až k. Hlavná doba kladenia vajíčok sa zhoduje s dobou plného kvetu jabloní a trvá dovtedy, kým sú k dispozícii nevykvitnuté puky rastliny jahody. Jednotlivé choroby aj škodcovia, spolu s možnosťami ekologickej ochrany . Choroby a škůdci.


Slámový mulč jahody chrání před hnilobou, brání zaplevelení a vysychání . Nejlepší jahodové recepty. Odrůdy jahod pro pěstování ze semen. Jak úspěšně bojovat pro . Jedná se houbové onemocnění, které se vyskytuje ojediněle. Houbové choroby se rychle šíří a mnohdy znehodnotí celou úrodu. Medzi významné karanténne hubové ochorenia rastlín patria: Askochytóza chryzantém, Biela hrdza chryzantém, Červená hniloba koreňa jahody , Diaportová.


Choroby jahody

Napadené rostliny na jaře špatně obrůstají, mají slabé výhony, řapíky listů jsou zkrácené a ztlustlé, listy malé a zdeformované. Nabídka sladkých, čerstvých, krásně vybarvených jahod - na objednávku - s výdejem po vyzvání. Hrozí také houbové choroby. Pokud ale jahody pěstujete, můžete se setkat s chorobou jménem bílá skvrnitost listů,. Pokial rastu nove listy, nic sa nedeje, ale jahody nemaju rady nohy vo vode, mali by mat len mierne vlhke ponozky.


Mezi nejčastější patří plíseň šedá, antraknóza jahodníku , různé druhy skvrnitosti a ani této rostlině se nevyhýbá.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky