pondělí 23. ledna 2017

Drenáž do květináčů

K přechodu na pěstování rostlin v keramzitu volíme období jarního přesazování. K jemnějším drenážním materiálům, vhodným do menších květináčů , patří písek, perlit a drobný štěrk nebo keramzit. Písek není příliš vhodný, . Na drenážní vrstvu přijde vrstva zeminy pro kbelíkové rostliny. Kořínky, které zarostly do kruhu ve starém květináči do vnitřní stěny, rozvolněte pomocí prstů, . Když jsme zjistili, že rostliny dobře prosperovaly i bez drti u dna květináče až do dalšího přesazení, přestali jsme ji postupně dávat na dno . Speciální substráty do květináčů Lechuza, luxusních květináčů a dalších, které máme v nabídce na e-shopu. Drenáž je také nazývána jako Zeolit.


Drenáž do květináčů

U těch plastových není drenážní vrstva nutná, my ji ale vždy do květináče přidáváme, abychom měly jistotu, že kořeny rostliny nebudou sedět ve vodě. Vysoká kvalita zpracování granulí z kvalitního jílu ve tkané tašce pro optimální růst rostlin bez zamokření. Profesionální drenáž. Květináč , do něhož rostlinu budete přesazovat, by měl být jen o několik. Do třetiny objemu květináče jsem jako drenážní vrstvu použila polystyren, na něj.


Na dno květináče opět dávám polystyren jako drenáž , na něj trochu kůry a na . Jeden nebo několik otvorů ve dnu hrnce a drenáž ze štěrku nebo hliněných . Na jeho dno přijde drenáž , která je zvláště pro přesazování nesmírně . Do květináče s dírkou ve dnu umístěte drenáž a na ni směs se zeminou. Zasaďte zakořeněné výhonky a dobře zalijte. Postavte květináč na světlé místo, ale ne . Tuto drenáž můžete často zvýšit vrtáním, děrováním nebo. Pokud vybíráte více rostlin do jednoho květináče , ujistěte se, že budou dobře . Kde je drenáž potrebná. Preliatie hrozí hlavne rastlinám zalievaným podmokom, teda do misky pod kvetináčom, ďalej u rastlín pestovaných v . Pokud použijete knot, drenáž nesmí přijít na knot.


Je určen k dekoračnímu zakrytí substrátu na povrchu květináče , k ukotvení umělých. Jestliže si do dna vyvrtáte drenážní otvor, nezapomeňte na podstavnou misku. Květináče vybíráme buď kulaté nebo čtverhranné podle . Pokud osazujete několik velkých nádob a nemáte půdy nazbyt, můžete na drenáž až do třetiny květináče nasypat kousky polystyrenu. LIN DO VENKOVNÍCH BETONOVÝCH KVĚTINÁČŮ KROK ZA KROKE představují.


Lechuza PON - substrátová a drenážní směs s přídavky hnojiv. Důležitý parametr při výběru květináče jsou drenážní otvory. Víte, že rostliny můžete sázet rovnou do pytle se substrátem?


Pokud denně vylijeme do květináče několik litrů vody, pak volíme lehčí substrát. Doporučuji koupit nebo si sehnat i materiál na drenážní vrstvu do květináče. Přesazujeme klasicky.


Ale jen do té míry, aby se vám do květináče ještě vešla . Na tuto separační drenážní vrstvu nasypte vrstvu kvalitní zeminy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky