čtvrtek 19. ledna 2017

Co na vir okurky na paprice

V neděli odpoledne mě píchla včela do chodidla, žihadlo šlo ven a všechno se zdálo být v pořádku. Jed včely je také jiný než jed vos. Podle lékařů většinou ten, kdo je alergický na včelí bodnutí , nemá problém po žihadle od ostatního hmyzu, a . Jak postupovat, pokud psa píchne včela nebo vosa. Jak v případě bodnutí od včely nebo vosy postupovat? A pak existují látky, které využijete při štípnutí vosou i včelou.


Skvělou první pomocí při bodnutí vosou je ocet, citron a cibule. Na bodnutí od včely. Ověřené rady, které vám uleví od bolesti po bodnutí hmyzem, prověřilo už několik generací.


Znáte všechny tipy, jak se bolesti i otoků zbavit? V první řadě je důležité z místa bodnutí odstranit žihadlo. Nikdy jej nemačkejte.


Při bodnutí včelou – neutralizujte zásadou – mýdlový roztok, jedlá soda . U člověka může dojít po bodnutí včelou ke dvěma druhům reakce. V prvním případě je to reakce normální, fyziologická, která se dostaví u . Když se někteří psi snaží hmyz kousnout nebo chytit, může je bodnout do jazyka, tlamy či krku. Tato bodnutí mohou být nebezpečná kvůli otoku, který způsobí. Jedy včely , vosy a sršně se liší, proto ne vždy platí, že pokud je člověk alergický na včelí bodnutí , bude se alergická reakce opakovat i při bodnutí. Bodnutí včelou je v letních měsících poměrně časté a do značné míry pro něj platí to samé jako pro bodnutí vosou či sršněm.


Jed tohoto hmyzu sice není příliš . K nežádoucí reakci vede nejčastěji bodnutí včelou , vosou nebo čmelákem. Bodnutím hmyzem, jako jsou včely , vosy nebo sršni, dochází ke vstříknutí jedu do těla. Včelí , vosí a sršní bodnutí. Příznaky bodnutí hmyzePříznaky mohou . Složení jedu včely , vosy a sršně se liší, k reakci na bodnutí však dochází. Je-li člověk alergický na včelí bodnutí , . Po bodnutí včelou , vosou, či sršní se nám do krve dostane malá dávka jejich jedu.


Vše závisí na tom, jak náš organismus na tento jed zareaguje. Je dobře známo, že včela medonosná (Apis mellifera) nechává při bodnutí žihadlo v kůži. V rámci ošetření běžného bodnutí je vhodná dezinfekce ranky, v případě bodnutí včelou šetrné odstranění žihadla – optimálně ihne je třeba . Většině z nás se to už asi stalo.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky