čtvrtek 26. ledna 2017

Citronovy muškáty

Pamatujeme na jejich svěží citronovou vůni a to především k večeru kdy je vůně ještě intenzivnější. Dnešní šlechtitelé nezapomínají na tyto osvědčené druhy a . Pelargónie citronová , Muškát s vůní citrónu. Sbíráme listy, těsně předvykvétáním. Keřovitě rostoucí muškát , pěkně vykrajované, laločnaté listy vydávají citronovo - růžovou vůni.


Květy sladce růžové s tmavě fialovými žilkami. Chystáte se ozdobit svá okna a balkony tradičními pelargoniemi – muškáty ? Zkuste kromě moderních mnohokvětých hybridů, které zpravidla . Tento druh voňavého muškátu pěstovaly naše prababičky již za císaře pána. Měly ho v oknech proti mouchám, nikdo doposud nevymyslel . Další zase, jako obdivuhodně vonící citrónové pelargónie, vybíhají v jalové dřevnaté výhony, které nejsou pro okenní parapet zrovna ozdobou.


Jedná sa o hybrid muškát. Kopijovité svetlozelené listy majú veľmi intenzívnu citrónovú vôňu, kvietky bývajú biele alebo modré,. Citrónová pelargónia, muškát citrónový. Zřejmě nejznámější bylinkou s nádechem citronové vůně je meduňka.


Jeho růžové květy nenadělají takovou parádu jako okrasné muškáty , zato čerstvé i . Pěstování muškátů , Tymián obecný (Thymus vulgaris), Pěstování brambor, Pěstování tújí, Pěstování aloe vera, Pěstování rajčat, Kala, Pěstování hortenzie, . Mužům prý pomáhá vůně muškátu k větší toleranci. Citronovo -geraniová zmrzlina: Do 2ml smetanového bílého jogurtu přimícháme 2g tučného tvarohu. Na pěstování jsou tyto pelargonie velmi podobné na anglické muškáty , téměř. O množení muškátů řízkováním.


Receptář prima nápadů. Muškáty přihnojujeme poprvé až týdnů po přesazení a pak pravidelně až do srpna. Dobré je nepřidávat více hnojiva, než je doporučená.


Kříženec Pelargonium graveolens x tomentosum má kromě růžového nádechu i mátový, Pelargonium radens zase citrónový. Jsou nádherné, poměrně nenáročné, odolné vůči různým chorobám a škůdcům. Sep pelargonie muskat . Jak upéct tvarohového beránka s citronovou polevou. Náročnost na pěstování ‎: ‎bez nároků Druh ‎: ‎balkónová rostlina Náročnost pěstování ‎: ‎Rostlina není náročná na. Kvete ‎: ‎Kvete od dubna do října Muškát citronový pěstování tema.


Muškáty jsou vždy vděčnou volbou: bohatě kvetou během celého. Rostliny kolem sebe šíří jablečnou, citronovou , mátovou či skořicovou vůni. Vonné muškáty mají repelentní účinky proti komárům a mouchám.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky