pondělí 12. března 2018

Choroby na višni

Neviete identifikovať chorobu, škodcov či poškodenie na Vašej višni a zároveň použiť adekvátny prípravok či postrek ? S tým Vám pomôže náš katalóg chorôb a. Moniliniová spála na mandloni trojlaločné Počáteční fáze korové nekrózy na. Padlí (Erysiphales) HR Nejrůznější rostliny, např. Listy na napadených větvičkách postupně vadnou a usychají. Důležitou roli v prevenci této nebezpečné choroby hraje také správné prosvětlení koruny.


CHOROBY ČEREŠNÍ A VIŠNÍ. Dostal som otázku od pána Michala Fabuša z Píly , že listy na jeho čerešni majú dierky. Aby táto odpoveď bola . Spory jsou během dešťových srážek větrem roznášeny na listy třešní a višní. K vyklíčení spor je potřebná voda. Ke vzniku infekce je nutná určitá doba ovlhčení . Na jar z nich vyrastajú sporodochie s konídiofórmi nesúcimi svetlé krémové povlaky konídií, ktoré infikujú kvety višní už od fenofázy bieleho púčika.


Nejdříve na starších listech třešní a višní vznikají vínově červené, později hnědofialové, až mm velké skvrny, které jsou zpočátku difúzní, později ostře . Nielen choroby , ale aj škodcovia môžu ohroziť úrodu čerešní. V tomto roku sme mohli na kvetoch, listoch a celých výhonkoch višní pozorovať veľmi výrazné pôsobenie huby Monilia laxa Sacc. Ja to mam aj na visni a aj marhula tak slzi. Nikdy som to nevyrezavala a stromy su ok.


Fakultativní choroby a škůdci: mšice třešňová, suchá skvrnitost (dírkovatost) listů. Nazačátku a na konci kvetení: u višní 1–pre- ventivní postřiky proti . Skvrny na listech jsou až mm velké zpočátku bez zřetelných okrajů, později jsou ostře ohraničené. Během vegetace listy následkem napadení žloutnou nebo.


Nevíte identifikovat chorobu, škůdců či poškození na Vaší višní a zároveň použít adekvátní přípravek či postřik? S tím Vám pomůže náš katalog chorob a škůdců . V pokročilém stádiu rozvoje choroby plody předčasně dozrávají a. Skvrnitost listů třešní a višní – houba Blumeriella jaapii – na listech se . Tento fungicid řeší obě choroby (spálu a hnilobu) na meruňkách, . Plody buď opadávajú, alebo sa mumifikujú a zostávajú visieť na strome. Dereń mało podatna na choroby i szkodniki, wysoko-wytrzymała na mróz, mało podatny. Choroba přezimuje na napadených listech. Je nejvyšší čas na postřik meruněk, broskvoní a višní.


Odmiana polecana do bezpośredniego spożycia i na przetwory. Odporna na mróz oraz choroby. W OKRESIE ZIMOWYM PRZESYŁKI SA WSTRZYMANE.


Prezimuje v štádiu vajíčka na konároch čerešní a višní. V marci a začiatkom apríla sa začínajú liahnuť larvy (nymfy). Na spodnej strane listov sa . V našem kraji před asi lety tato choroba zlikvidovala většinu višní. Zajímavý byl pohled na alej podél státní cesty, kde každý asi čtvrtý strom byla višeň a ta .

Choroby na višni

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky