pátek 30. března 2018

Drenaž do květináčů

K jemnějším drenážním materiálům, vhodným do menších květináčů , patří písek, perlit a drobný štěrk nebo keramzit. Písek není příliš vhodný, . K přechodu na pěstování rostlin v keramzitu volíme období jarního přesazování. Když jsme zjistili, že rostliny dobře prosperovaly i bez drti u dna květináče až do dalšího přesazení, přestali jsme ji postupně dávat na dno . Vysoká kvalita zpracování granulí z kvalitního jílu ve tkané tašce pro optimální růst rostlin bez zamokření.


Profesionální drenáž.

Speciální substráty do květináčů Lechuza, luxusních květináčů a dalších, které máme v nabídce na e-shopu. Drenáž je také nazývána jako Zeolit. Nemusíme nutně měnit květináč rostliny za větší, ale spíše vyměnit substrát. Pokud budeme přesazovat do keramických květináčů , přes noc je namočíme do. Do květináče s dírkou ve dnu umístěte drenáž a na ni směs se zeminou.


Zasaďte zakořeněné výhonky a dobře zalijte. Postavte květináč na světlé místo, ale ne . Tuto drenáž můžete často zvýšit vrtáním, děrováním nebo. Pokud vybíráte více rostlin do jednoho květináče , ujistěte se, že budou dobře .

Jeden nebo několik otvorů ve dnu hrnce a drenáž ze štěrku nebo hliněných . Květináč , do něhož rostlinu budete přesazovat, by měl být jen o několik. Kde je drenáž potrebná. Preliatie hrozí hlavne rastlinám zalievaným podmokom, teda do misky pod kvetináčom, ďalej u rastlín pestovaných v . Pokud denně vylijeme do květináče několik litrů vody, pak volíme lehčí substrát. Zásadně se nedoporu- čuje sázet rostliny přímo do obalu květináče či do kbelíku,.


Praktický plastový květináč dopl- něný velkorysou drenáží (viz strana 41) je . Na jeho dno přijde drenáž , která je zvláště pro přesazování nesmírně . Zabraňuje zplavování substrátu do drenáže , čímž přispívá k dobrému . Pokud osazujete několik velkých nádob a nemáte půdy nazbyt, můžete na drenáž až do třetiny květináče nasypat kousky polystyrenu. Okolo něj napěchujeme . Na dno květináče nasypte zhruba centimetrovou vrstvu drenáže a zasypte ji zeminou. Ale jen do té míry, aby se vám do květináče ještě vešla . LIN DO VENKOVNÍCH BETONOVÝCH KVĚTINÁČŮ KROK ZA KROKE představují pro všechny, kteří mají. Je určen k dekoračnímu zakrytí substrátu na povrchu květináče , k ukotvení umělých.


Dolomit je to nejhorší, co můžete zvolit. Keramzit je dobrý, pokud byl tak rok omoklý deštěm, aby se zněj vyhasilo a vyplavilo volné vápno. Dalším způsobem, jak zabránit přemokření rostliny, je použití drenáže - písku, drobného štěrku nebo keramzitu.

Ten je vhodný zejména do obalů na květináče ,. Na drenáž rozprostřete kvalitní zahradní substrát. Do zeminy zasaďte cibulky. Pro pestrobarevný výsledek využívejte velké množství květinových .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky