pondělí 26. března 2018

Cypřiš venkovní

Svým vzhledem připomíná venkovní túji. Nenechte se však zmást! Mrazy mírného pásu by byly příčinou jeho brzkého úhynu. Cypřiš pokojový byl . Podrobnosti: Napsal MUDr. Zbyněk Mlčoch: Kategorie: Domácí .

Pěstujete doma pokojový cypřiš anebo si jej plánujete pořídit? Pokojové cypřišky jsou půvabné konifery, které svým vzhledem připomínají venkovní túje. Mohou růst vzpřímeně nebo převisle, záleží již na druhu, pro který se . Pokud tedy chcete mít doma rostlinu, která vám bude připomínat venkovní prostředí, bude pokojový cypřišek naprosto ideální volbou. Většina cypřišů je poměrně otužilá, některé druhy jsou vyšlechtěny i jako mrazuvzdorné. Venku můžete cypřiš vysadit prakticky do jakékoliv lehčí, . Chcete-li se radovat z tohoto čarokrásného stromu s korunou tyčící se vysoko nad střechy . V případě venkovního pěstování v zimě zakryjte keříky listím nebo slámou a před vysazením ven cypřiš 1-roky předpěstujte.


Snáší mráz do cca −°C.

Původně pochází z Kalifornie a teprve později se stal . Cupressus) nebo cypřišky (Chamaecyparis). Nevím, co to je, ale myslím, že venkovní cypřiš. Dnes ho nalezneme především ve . Připomíná venkovní cypřiše , ale roste velmi pomalu. Při venkovním předpěstování nebo výsevu nadkryjeme nádobu sklem. Semínka překrýváme jen slabou vrstvou zeminy.


Toužíte-li po jehličnanu v podobě cypřiše , ale nemáte zahradu, pořiďte si pokojový cypřiš , který klasické venkovní cypřiše připomíná, ale s tím . CYPŘIŠ LAWSON UV RESISTANT CHAMAECYPARIS, 180cm. Stačí jen vybalit a je ihned připraveno k použití, jemné větvení, krásný dekorativní květináči s umělou zeminou. Pro vnitřní i venkovní použití. Krásný umělý strom CYPŘIŠ ve tvaru koule je vysoký vč.


Stonek, větvičky i lístky jsou dokonale propracované. Vhodné zejména jako elegantní dekorace pro . V Botanické zahradě hlavního města Prahy objevíte cypřiše vždyzelené v jižní části venkovní expozice, v oddělení Středomoří a Turecka. Má rád světlé prostředí bez přímého slunečného záření.


I díky venkovním rostlinám bude vaše zahrada.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky