středa 14. března 2018

Choroby zahradních jahod

Abychom ochránili jahody nebo další drobné . Pěstování jahod je na našich zahradách velmi rozšířeno a svoji vlastní jahodu si rád utrhne skoro každý zahrádkář. Choroby a škůdci jahodníku. Jahody trápí zejména houbové choroby jahodníku.


Mezi nejčastější patří plíseň šedá, antraknóza jahodníku, různé druhy skvrnitosti a ani této rostlině se nevyhýbá . Nevíte identifikovat chorobu , škůdců či poškození na Vašich jahodách a zároveň použít adekvátní přípravek či postřik? S tím Vám pomůže náš katalog chorob a . Pokud ale jahody pěstujete, můžete se setkat s chorobou jménem bílá skvrnitost listů, která může negativně ovlivnit plodnost keříků. Jak chorobu rozeznat?


Jahody jíme převážně v čerstvém stavu, často hned po sklizni, a tak je lepší jarní aplikaci. Nejčastěji kyjatka zahradní , kyjatka barvínková nebo kyjatka Acyrtosiphon malvae rogersii. Nebezpečné jsou především přenosem virových chorob.


Dobrý den – na na listech zahradních jahod se objevily hnědé skvrny a to vždy na zubatých koncích listů- jahody jsou na stanovišti třetím rokem, . V uzavřených mrazových polohách trpí v době květu (zvláště raně kvetoucí odrůdy); plody tam bývají často napadeny houbovými chorobami a slimáky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky