pondělí 26. března 2018

Chryzantema přezimování

Jak přezimovat kupované chryzantémy. Jak již bylo řečeno, i kupované chryzantémy jsou trvalkami, musíme je ale dobře zazimovat. Nízké chryzantémy se záplavou drobných květů jsou ideální pro.


Místnost by neměla být vlhká a zaléváme jen občasně. Ačkoliv květiny pocházejí z Dálného východu, slovo “ chryzantéma ”.

Na záhoně se musí dobře přikrýt a na terase nejlépe zateplit nádoby, třeba bublinkatou fólií . Chryzantémy jsou trochu potíž, rády totiž vymrzají. Do zahrad se pomalu vkrádá nostalgie podzimu, letničky dokvétají a na záhonech zůstávají ozdobou pestré barvy některých trvalek. Přezimování chryzantém.


Nechala jsem podle nějaké rady bůhví odkud přezimovat chryzantému (klasická v květináči na hrob) ve sklepě, . Naprostou jedničkou mezi nimi je pak chryzantéma (listopadka). Přežije chryzantéma zimu?

Tento příspěvek (zjistit adresu). Pokud však chceme nechat na terase přezimovat chryzantémy pěstované v nádobách, raději je přikryjeme slámou či netkanou textilií. U velkokvětých chryzantém platí opačný postup – vyštipování bočních výhonů.


Oddělení ‎: ‎ krytosemenné ‎ (Magnoliophyta) Čeleď ‎: ‎ hvězdnicovité ‎ (Asteraceae) Řád ‎: ‎ hvězdnicotvaré ‎ (Asterales) Pěstujte chryzantémy. Rozzáří podzimní zahradu a mají. Aby chryzantémy přezimovaly , hluboce je seřízněte, květináč zahrabejte ve skleníku do hlíny a během zimy několikrát mírně zalijte. Tam, kde je sníh, můžete.


Zasadíme -li je do záhonu k přezimování , po odkvětu je jen lehce . Listopadka je přiléhavá přezdívka pro chryzantémy , které rozkvétají od. Nezapomeňte, že chryzantémy potřebují pravidelnou a dostatečnou zálivku a . Proto pokusy o jejich přezimování často končí nezdarem. Někteří odborníci vám dokonce řeknou, že multiflory zkrátka nepřezimují.


Po odkvětu chryzantémy potřebují přezimovat při nízkých teplotách a omezené zálivce. Zjara už možná nebudou tak pěkné a silné jako letos na . Na podzim se hojně prodávají hrnkové chryzantémy určené pro krátkodobou.

Pokud se chcete o přezimování pokusit, přeneste je na vhodné zimoviště. Jejich syté barvy rozzáří balkon, parapet i zahradu. Záplava květů ozdobí každý interiér.


Už několik let jsou symbolem přicházejícího podzimu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky