čtvrtek 22. března 2018

Drůbež lis na kosti

Sazenice maliníku sadíme do prokypřené zeminy s vrstvou kompostu. Je vhodné natáhnout do pásů drátěnku se dvěma dráty nad sebou ve výšce a 120 . Kořenové sazenice (část kořínků) maliníku sázíme vodorovně do. Vzpřímené odrůdy se mohou pěstovat bez drátěnky , ostatní na drátěnce.


Pro pěstování nevyžaduje drátěnku.

List: tří až pětičetný mírně vydutý, listová čepel je okrouhlého tvaru s krátkou špičkou. Barva je leskle tmavě zelená. V případě, že je nesázíte někam k plotu, je vhodné jim pořídit oporu, stačí kůl, drátěnka či nějaký plůtek. Některé odrůdy maliníku dávají rok velké množství kořenových odnoží. Při vyvazování na drátěnku sklizeň o proti vyvazování ke kolíkům.


Maliníku se nejlépe daří v chladnějších a vlhčích oblastech. Třetí, nejpracnější způsob, vyžaduje drátěnku a vyvazování výhonů k drátům.

Pěstování a ošetřování rybízu, angreštu, josty, maliníku a ostružiníku. Obvykle je vhodné zajistit rostlinám oporu, například jednoduchou drátěnkou nebo . Odrůda maliníku pocházející ze Švýcarska. S ohledem na vylamování a poléhání plodících výhonů dáváme přednost pěstování na drátěnce.


Pěstování ostružin se hodně podobá pěstování maliníku , jen ostružiny jsou trošku. Pakliže jsme vysadili ostružiníky plazivé, je vhodné je pěstovat na drátěnce. Odrůdy maliníku mohou mít plody barvy červené, oranžové, žlutavé, bělavé i černé.


Popis ostružiníku maliníku. Květy mají bílou barvu, jsou oboupohlavné,. Maliník dělíme na odrůdy, které plodí na výhonech vyrostlých v. Podle zvolené odrůdy si můžeme postavit i jednoduchou drátěnku , tyče . Drátěnka ve výšce – ,m.


Maliník roste nejlépe na slunných stanovištích, ale mírný polostín mu nevadí. Pro trvalou plodnost je však nutné maliníky udržovat řezem. Jak prořezávat maliníky pěstované volně, na drátěnce , a jak postupovat u remontantních odrůd?


Nejkvalitnejsi maliníky jsou Tulameen a Glen Ample.

U všech odrůd dáváme . Vhodné je pěstování na drátěnce. Ostružiny vedu na drátěnce na vino. Odolnost proti plísni šedé je vysoká, proti odumírání výhonů nízká.


Je náročnější na pěstování. Plody mají využití pro zpracování . Maliníky rády rostou na vedení, třeba na drátěnce. Tento pin a mnoho dalšího naleznete na .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky