pondělí 19. března 2018

Chryzantémy sazenice koupit

Kúpila som ju skoro na jar. Celé leto krásne kvitla. Je možné prezimovať ju? Chryzantémy patria k najdlhšie pestovaným trvalkám v záhradách. Existujú stovky odrô ktoré sa odlišujú svojou výškou, farbou, veľkosťou a tvarom kvetu či.


Dnes byl už čas zazimovat mé subtropické krásky Paw Paw.

Je proto nutné je včas zazimovat. Pro většinu z nás je chryzantéma typickou podzimní květinou vhodnou. Pánové, to vás nepotěší: Květiny potěší více než sex! Zazimujeme -li rostliny pozdě, může je chlad nenávratně poškodit. Do zahrad se pomalu vkrádá nostalgie podzimu, letničky dokvétají a na záhonech zůstávají ozdobou pestré barvy některých trvalek.


Pokud chcete, můžete si z původní rostliny velmi snadno namnožit nové chryzantémy. Po ukončení zazimování (v březnu) rostlinu zahnojte, dejte . Přezimovat mohou chryzantémy i ve sklepě.

Ukládáme růže k zazimování , některé k němu připravíme při výsadbě. Během října nebo listopadu připravíme růže na zimu. Důkladně je zalijeme a . Květy chryzantém se rozlišují na jehlicovité, kopretinové, poloplné, pomponkovité.


Jak chryzantémy zazimovat. Odkvetlé chryzantémy před . Nechala jsem podle nějaké rady bůhví odkud přezimovat chryzantému (klasická v květináči na hrob) ve sklepě, . Na zimu zakryjte jen choulostivější trvalky, například kopretiny a některé chryzantémy. Rovněž traviny ponechte nezastřižené, jen je svažte.


Nejčastější chyby a správné postupy: naučte se, jak správně zazimovat muškáty, oleandry či chryzantémy. Jejich syté barvy rozzáří balkon, parapet i zahradu. Záplava květů ozdobí každý interiér. Už několik let jsou symbolem přicházejícího podzimu. Jestliže chcete nechat chryzantémy přezimovat v nádobách na balkoně nebo terase, přikryjte je slámou nebo netkanou textilií.


Pokud takové místo nemáte, pokuste se rostlinu přezimovat v záhoně. Vykopejte jámu hlubokou tak, aby rostlina byla opravdu dobře zapravena v . Pro venkovní chryzantémy platí, že to, co pro ně teď během vegetačního klidu uděláte, nebudete muset na jaře zachraňovat.

Období vegetačního klidu by mělo trvat alespoň 4-6 . Zde můžeme nechat přezimovat většinu nádobových vytrvalých rostlin.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky