středa 19. září 2018

Borovice zahradní bonsai

Jedle korejská pomalu rostoucí , zelená, na rubu bílá, fial. Borovice Heldreichova zakrslá, velmi hustá koule. Většinou jde o listnáče a jehličnany na kmínku s korunkou převisající k. Modřín převislý: ( Larix decidua ´Pendula´ ) Na kmínku roubovaný převislý. Velkou předností této borovice je její schopnost růst i na lokalitách s vysokým. Má keřovitý rozložitý vzrůst, obvykle s několika kmínky.


Jedná se velmi kompaktní a pomalu rostoucí borovici tvořící pravidelný kulovitý keřík. Nízká, pomalu rostoucí , borovice keřovitého tvaru, často s pokrouceným kmenem. Jedle Veitchova- Abies Veitchii- sazenice - Jedle tvarovaná na kmínku. Picea abies), borovice sibiřská (Pinus sibirica) a borovice zakrslá.


Potřebuje plné slunce a propustnou půdu. Velmi oblíbeným je zakrslý konický smrček nebo pomalu rostoucí kulovitý. Jehlice jsou krátké, tmavě zelené, po 2 . Jehličí je tak husté, že se pod ním ztrácejí větvičky i kmínek.


Vyžaduje, ostatně jako všechny borovice , dostatek světla. Zajímavý kultivar, zvláště je-li roubovaný na kmínku. Jde o pomalu rostoucí druh, vytvářející velmi hustou kuželovitou až vejčitou korunu.


Ročně přirůstá o cm. Snáší slunce i polostín, mírně vlhčí půdu. Pomalu rostoucí forma borovice černé s ročním přírůstkem okolo cm. Vysazuje se na slunná místa. Má ráda slunné stanoviště.


Běžná zahradní zemina s přídavkem. Takto rostoucí korunou se vyznačují druhy rodů javor (Acer lobelii), olše (Alnus incana). Dřeviny na kmínku se hodí zejména pro dekorativní a reprezentační účely. Rod borovice čítá více než 1druhů rozšířených po celé severní polokouli od. Tato borovice roste pomalu , vytváří hustou korunku, která je nesena na kmínku.


PINUS aristata, BOROVICE OSINATÁ, pomalu rostoucí , na jehličí jakoby krupice. Nejraději má slunečné . Většinou vytváří vícekmenný tvar s vystoupavými kmínky nebo široce rozložitý tvar s . Zakrslé druhy pomalu rostoucích jehličnanů v elegantních nádobách udělají z nudné terasy. Můžeme tak mít keřík nebo stromek na kmínku.


Přirozeně je velmi hustá a. Rostlina je na kmínku cm.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky