úterý 11. června 2019

Bonsai smrku

Yamodori smrku Miloše Drimla a jeho příprava na budoucí tvarování. A máme tu další galerii . Strom pochází z ČR a je již roky pěstován v kontejneru. Pochází ze starého lomu u Rožnova pod Radhoštěm, kde rostl v kamenitém svahu v blízkosti polní cesty.


Pro bonsaje se velice často používá zakrslá forma smrku sivého (P. glauca ′ Conica′).

Ten pochází ze skalnaté části Kanady. BONSAI SUMIKO v Nedrahovicích u Sedlčan. Demonstraci tvarování smrku ztepilého předvedl pan Čestmír Sosnovec, demonstrátor . Bonsai - stránky jednoho pěstitele. Bonsaj (též bonsai , v Číně pak punsaj nebo penjing) je staré umění miniaturizace stromů a jejich pěstování v miskách. Doslova přeloženo má . Sazenice smrku ztepilého jako bonsaj.


V nádobě na bonsaj ji mám už přes pět let celoročně venku.

Moc jsem ji nezastřihovala, párkrát i omrzla. Jehlice smrku vyrůstají na listových polštářcích. Tento strom má původ v chladnějším pásmu severní polokoule, zejména v lesích severní Evropy, Sibiře a Severní . Je-li bonsai v bujném růstu, mohou boční pupeny ještě v témže roce vyrašit. Některé zakrsle rostoucí kultivary smrku , jedle, douglasek a pod. Ozdoby z hoblin si vyrobíme tak, že upneme do svěráku prkno z jedle, smrku.


Léto je spojováno s barvami, teplem a štěstíkrásné slunné dny vítají květy stračky, okrasného česneku a mečíku. Poslední aktualizace: 13. Všechny druhy smrků rostou v mírném a studeném pásu severní polokoule. Ve studené části mírného pásu rostou v rovinách, v krajích jižnějších – teplých, hlavně . Picea neboli smrk je velmi oblíbenou venkovní bonsají, kterou si pěstitelé bonsají rádi natvarují. Nenáročná na pěstování venkovních bonsají.


Hledáte semena smrku ? Dnes to smrku a javoru v Japonské zahradě opravdu sluší! Nabízím mladé chvojí ze smrku , borovice a omezeně i smrku stříbrného. Chvoji je čerstvé,vždy řezané až při Vašem odběru. Vhodné na vánoční dekoraci či .

Proto buď se snažit pěstovat dle zásad českých bonsaí nebo. U stříbrných smrků není tolik zakrslých odrů jako od smrku ztepilého. Protože se kmen zhruba ve své polovině dělil do tří . After some years of recovery, it was repotted into the current bonsai. Bonsaj se dá udělat i ze smrku , jeřábu, lípy, břízy nebo jalovce.


Do bonsají jsem se naplno pustil až po přestěhování na vesnici. Strom je velice odolný, snáší i silné větry. Velmi dobře se tvarují zakrslé formy smrků , např.


Smrku ztepilého-Picea.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky