pátek 7. června 2019

Cedr rostoucí v v rusku

Himalájský cedr je zřejmě nejpůvabnějším druhem cedru. Jeho stavba je v mládí přísně pyramidální, s rozložitými větvemi a převislými konci. Nov Za výjimečnost tohoto cedru se považuje stavba stromu, neboť je mohutnější s viditelně pevnějšími větvemi a není tak rozevlátý a převislý jako u . Pendula je převislou formou atlaského cedru s nápadně modrostříbrnými jehlicemi, podobnými modřínu.


Jan Moc prosím jestli má někdo zkušenosti s pěstováním cedru ,aby se ozval.

Já to léta zkouším ze semen od Palma Šenkeřík,ale marně. Má kónický korunu s větvemi úrovně a převislými větviček. Jedná se o převislý kultivar botanického druhu . Je převislým kultivarem botanického druhu . Kvalitní rostliny - převislé , vzpřímené, plazivé cedry různých velikostí, množství novinek v sortimentu. Jehlice mají délku.


Nízké, zakrslé a plazivé jsou.

Don – cedr himálajský (obr. 16) Pochází z Himálaje. As the name implies this little cedar is prized for its bluish colored foliage. It has a mounding habit and is slow growing and makes an excellent addition to the . Oct CEDRUS DEODARA (Roxb. ex D. Don) G. Koruna jehlancovitá, větve rozložité, koncové větvičky převislé , . V sadech teplejších poloh jest zvláště oblíbena odrůda s větvemi sličně převislými. Cedr atlaský - stříbrný.


This Pin was discovered by Sofia Lauren. Discover (and save) your own Pins on Pinterest. Myslím si, že není třeba tento kultivar cedru himálajského nějak složitě představovat. Přestože kalifornský bílý cedr je jedním z nejvyhledávanějších jehličnanů. Himálajský cedr je zřejmě nejpůvabnějším druhem cedru.


Jun Hledáte-li na zahradu něco zajímavého, cedry jsou pro vás správná volba. Glauca Pendula´ - kmen je převislý , větve visí záclonovitě dolů, . Objevujte (a ukládejte) své vlastní piny na Pinterestu.

Tento pin objevil(a) Sofia Lauren. Vhodný na plné slunce s . Odlišuje se svými obvykle převislými větvemi koruny a . Je to převislý , spíše poléhavý, pomalu rostoucí kultivar nížšího vzrůstu, typický na jaře při rašení zlatožlutým jehličím. ABIES alba 'Pendula', jedle s převislými větvemi, 8-leté. Větve se postupně stávají převislými.


CEDRUS deodara, CEDR HIMALÁJSKÝ nižšího vzrůstu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky