středa 5. června 2019

Borůvky nízkého vzrůstu bluegold

Borůvky , Brusinky - Z těchto nenáročných keřů sklidíte velké množství lahodných. Vytváří nízký , půdopokryvný keřík s dlouhými šlahouny. Díky svému vzrůstu je tato odrůda vhodná pro pěstování v nádobách nebo menších zahradách. Borůvka chocholičnatá, častěji nazývaná dle místa svého původu kanadská.


POLOKMEN, MINIKMEN - kmenová dřevina s nižším kmenem než má . Jak pěstovat borůvky. Bluegold dozrává v půlce srpna, vzrůst má pravidelný. A Northcountry je nízká borůvka , roste max. Je menšího vzrůstu , proto se hodí i do květináčů. Středně rané odrůdy borůvek.


Zasíláme silné rostliny obsypané plody. Nízký , zakrslý vzrůst s podzemními výběžky. Květy bílé až narůžovělé, zvonkovité.


Velmi mrazuvzdorná borůvka nízkého vzrůstu , vhodná i do vyšších poloh, id o . Keř je vysoký 150cm vzpřímeného,volného vzrůstu. Odrůda dozrává v první polovině srpna. Patří k nižším ,úrodným odrůdám,výška keře je do 1cm. Další výhoda je,že patří k . Mrazuvzdorná, pozdní odrůda nízkého. Mezi borůvkami rostoucími v lesích a pěstovanými na zahradě je výrazný.


Rozdíl mezi lesními a zahradními borůvkami je nejen v názvu, liší se i vzrůstem nebo. Pokud je nízké teploty poškodí, rychle obrostou, úroda ale bude v následující. Plody velmi chutné, . Pemberton: středně raná odrůda, hodně . O pěstování kanadských borůvek někdo říká, že je velmi snadné.


Mám keře nízkého vzrůstu do 1m. Minulý týden jsem vysadila do záhonku tři keře borůvek ( blue gold ,blue jay a goldentraube). Listnatý polodřevitý keř je opadavý, odolný nízkým teplotám, i když ochrana porostu v zimě je vítaná.


Keře jsou nižšího vzrůstu , dorůstají okolo m výšky. Borůvky je nutné sázet do speciální zeminy,nebo do zeminy s velkým podílem rašeliny. Goldtraube - odrůda velmi raná, nízkého vzrůstu (do 8m),plody menší sladké .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky