středa 26. října 2016

Co potřebují k udělání cestovního pasu

Péče: Stonky po odkvětu odstřihnout. Použití: Ve skupinách s kosatci , kakosty a trávami. Z cibulnatých druhů patří mezi nejrozšířenější kosatec síťkovaný (Iris reticulata).


Hůře snáší přílišné zimní vlhko a po odkvětu rovněž preferuje spíše sušší půdy. Nejkrásnější první jarní cibuloviny musí do země už na podziLadoňka, sasanka, kosatec a spol. Je tulipán cibule nebo hlíza? Kosatce (irisy) po odkvětu. Není dobré nechávat odkvetlé stvoly na rostlině.


Zbytečně tak dochází k jejímu . Trávovité listy sibiřských kosatců navozují dojem trsů travin a tím celoročně prodlužují. Japonské kosatce přesazujeme v létě po odkvětu až do konce září. Krásné listy dlužichy.


Zahradní kříženci dlužich patří mezi rostliny, které jsou krásné i po odkvětu. Nejvhodnějším obdobím přesazování je osmý až desátý týden po odkvětu a . Listy jim zpravidla . Odborníci radí těsně před nástupem zimy zakrátit listy rostlin na výšku asi cm. Po odkvětu ořežeme i květní stvoly. Omezí se tím výskyt listové . Sibiřské kosatce mají útlé, vztyčené atraktivní šedozelené listy, které si ponechávají svou vertikální formu dlouho po odkvětu.


Měli bychom však vědět, kdy kosatec kvetl. Důležitá je kyselé půdní reakce a hojná zálivka až do odkvětu rostlin. Tím zároveň zabezpečíme . Množí se během léta po odkvětu jednoduše . Kultivary řazené do skupiny japonských kosatců pěstujeme tak, abychom podmínky. Rostlinku přesazujme po odkvětu , od konce července do konce srpna. Při přesazování musí zůstat oddenek na povrchu, a kořeny se musí rozložit . Tyto kosatce mají rády chladnější, vlhčí, humózní, mírně kyselou půdu s dostatkem živin.


Rozsazují se po odkvětu , třeba i po deseti . Iridaceae) Původ: východníAsie Habitus:. Květy jsou světle až . Dostupný sortiment: desítky odrůd různých barev a . Přesazují se několik týdnů po odkvětu. Jak posíláme a balíme rostliny?


Největší efekt vytvoří při výsadbě do větších skupin. Nabízené kosatce jsou zcela mrazuvzdorné.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky