úterý 11. října 2016

Druhý plevelů v trávníku

Nejčastější druhy plevelů v trávníku. Co to vlastně plevel je? Obecně jde o všechny rostliny, které jsou v trávníku nežádoucí, ruší jeho . Před založením trávníku je vhodné nechat vyklíčit semena plevelných druhů , která jsou v půdní zásobě.


Na vzešlé plevele se aplikují herbicidy s totálním . Merlík bílý (Chenopodiumalbum) a příbuzné druhy jsou častými.

Takže se s úspěchem používají třeba na hubení plevelů v trávnících. Spousta těchto druhů díky sečení z trávníku vymizí. Orná půda byla atakována mnoha odolnými druhy , ale i invazijními druhy cizího původu.


Dokud bude člověk hospodařit na půdě, do té doby se . Vypichovač plevelů pomůže spíše při menším výskytu. Do skupiny plevelných rostlin patří všechny druhy , které narušují fungování trávníku a omezují i jeho . Potřebujete se zbavit plevele v trávníku ? Selektivní je ten, který likviduje pouze vybrané druhy rostlin, zatímco ty žádoucí nepoškodí. Posts about PLEVELE written by Tomáš Šena.

A pokud je nyní ve vašem trávníku nějaký druh , který tam nepasuje, rychle se rozšiřuje a má světlejší barvu, tak . V trávníku se mohou růst dva druhy plevelů : Jednoděložné a dvouděložené. Pokud nebudeme zabíhat hlouběji do . Za plevel je považována jakákoli rostlina, kterou si pěstitel v trávníku nepřeje. Ošetření selektivním herbicidem je rozhodně vhodné však až po třetí seči. Plevele z první skupiny se často objevují při nově vznikajících trávnících. Likvidují se manuálně pravidelným kosením.


Dvouděložné plevele z druhé skupiny se . Protože dobře víme, že vhodným termínem ošetření trávníku je druhá polovina dubna a měsíc květen, vyzkoušeli jsme za Vás několik přípravků a doporučujeme. K potlačení nebo odstranění nevhodných druhů rostlin v trávnících slouží herbicidy, které jsou nejen velmi účinné, ale i dostatečně bezpečné a . Tyto herbicidy pomůžou v případě dvouděložných plevelů v trávníku. Na dusík chudé jsou ty trávníky , kde se vyskytuje jetel plazivý, který patří. Představíme si čtyři nejběžnější druhy plevele a zároveň poradíme, co na ně funguje. Zde volte přípravek přímo na likvidaci v trávníku.


Na louce by tyto rostliny nevadily, v trávníku na našich zahradách jsou však plevelem. U nás to platí zhruba pro 2druhů rostlin.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky