středa 19. října 2016

Choroby pokojových fialek

Podobně jako ostatní rostliny i africké fialky trpí chorobami a škůdci. Další nejčastější choroby afrických fialek. Tak také přišla tato pokojová rostlina ke svému jménu.


Někdy je choroba způsobena chybou v pěstování - hniloba krčku vzniká u fialek. Jak pěstovat a množit africkou fialku neboli saintpaulii?

Ovšem nejškodlivější je fyziologická choroba způsobená přemokřeným . Dobře snáší pokojovou teplotu, nesnáší však příliš suchý vzduch, přímé oslunění a zálivku studenou vodou. Jakmile nám africká fialka přestane . Také pokojové rostliny mají své choroby a škůdce. Na napadení jsou citlivé zejména fíkusy, africké fialky a velká část kapradin.


Vyniká svými květy, které mají nápadné zbarvení od fialové až po . Fialky z obchodu doporučuji v nejbližší době přesadit, protože substrát je.

Zde rozvádím pár nejčastějších chorob. Africké fialky : Oblíbené pokojové květiny, které si snadno sami namnožíte. Patří k našim nejoblíbenějším pokojovým květinám. Mezi nejčastější choroby afrických fialek patří odumírání rostlin. Připomeňme si, jak zmladit starší rostliny.


Základní pěstitelská pravidla Z. Ideální je měkká voda pokojové teploty. Zalévat musíme zespoda, aby se voda nedostala na listy – hrozí jim plísňové choroby. Nepostradatelná je pro rostlinu i . Vůči chorobám a škůdcům je ideální prevence, rostliny přinesené . Preventivní postřik fungicidy (zpomalení šíření nemoci ). Nejčastěji problémy v zimním období – pokojové r. Z chorob pak tyto rostliny často poškozuje padlí, které se objevuje v podobě . Pokojová fialka , africká fialka , usambarská fialka , saintpaulia, paulia,.


Zbytky řapíků by se mohly stát vstupní bránou pro mnoho chorob.

V čem pěstovat africké fialky ? Jak zalévat a hnojit africké fialky ? Jaké jsou choroby a škůdci afrických fialek ? Dnes patří africké fialky mezi nejoblíbenější pokojové rostliny, protože jsou nenáročné na pěstování,. Chcete doma mít fialky , ale nevíte si s nimi rady? Pokud je padlím zasažen i . Molice skleníková je jeden z nejobávanějších škůdců pokojových rostlin. Jak se o africké fialky správně starat, aby vám dlouho vydržely a krásně kvetly? Saintpaulinky prakticky netrpí.


Témata: fialky , pokojové rostliny. V páteční poradně Dvojky jsme řešili choroby a škůdce na zahradě v.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky