středa 26. října 2016

Desinfekce půdy dusíkatým vápnem před výsadbou česneku

Chtěl bych přiobědnat Rizocore, ale roky úspěšně praktikuju měsíc před podzimní výsadbou dusíkaté vápno pro dezinfekci půdy. Nejúčinnější dezinfekce dusíkatým vápnem je jeho zapravení do vlhké půdy v teplém období a. Je možné použití dusíkatého vápna i těsně před výsadbou. Dusíkaté vápno je sice pozvolna působící, ale teď na podzim do zimy . Na dezinfekci půdy , asi – týdny předem vy- užíváme dusíkaté vápno.


Pro správné použití se musí dusíkaté vápno použít včas, to znamená až týdny před setím, či výsadbou a lehce zapravit do půdy. Tak je půda připravena pro výsev a výsadbu zeleniny. Zelenina slabě náročná: česnek , mrkev, petržel, salát, ředkvičky, hrách, fazole.


Po opadu listí révu dusíkatým vápnem nepoškodíte. Za jak dlouho pak mohu sázet (například česnek )? Další důležitou funkcí vápnění je dezinfekce půdy. Při použití dusíkatého vápna zároveň zničíme semena plevelů, klíčící. Působí jako desinfekce půdy , zvláště proti houbovým chorobám a tím . Vápno je známé jako stavební materiál a účinná desinfekce.


V případě kyselejších půd vápníme půdu i okurkám, paprice, cibuli a česneku , celeru a špenátu. Proto se do půdy vpravuje dusíkaté vápno (2O N a 5O CaO), které půdu. Skleník tedy vápníme až týdny před výsevem a výsadbou.


Pěstování na stejném místě mnohdy vede ke vzniku půdní únavy a tím k. Výborným řešením je aplikace dusíkatého vápna , které má i dezinfekční účinky. Hnojivo je určené především k dezinfekci půdy před výsadbou a dále pro obnovu trávníku. Produkt je perfektní,používám hlavně ve skleníku a na česnek.


Při aplikaci by měla být půda vlhká. Před zimou je třeba půdu očistit od škůdců. Zkuste dusíkaté vápno.


Zahradnická poradna: dezinfekce půdy je vhodná na podzim, hosté: Ludmila Dušková a Jan. Ale je tam „ochranná lhůta“ tří až čtyř týdnů před sadbou. Vhodné pro přípravu půdy ve sklenících a záhonech před výsadbou rostlin. Též ho používáme při obnově trávníků a pro kompostování a dezinfekci půdy. Předejít jejímu poškození lze také před výsevem nebo výsadbou.


Předejít mnoha nemocem lze dezinfekcí půdy : použijete-li dusíkaté vápno , zbavíte se. Vysadit nemořený česnek si troufne jen hazardér: mořidlo téměř . Záhony – venkovní i ve skleníku - přihnojte dusíkatým vápnem , to dezinfikuje půdu proti houbovým chorobám,. Vyplatí se dezinfikovat i zahradní nářadí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky