úterý 25. října 2016

Balkonové květiny surfinky a muškáty baumax

Ideální na přímé slunce. Lobelky Nízké a převislé, více barev. Přímého slunce se jim dostane na nezastavěné a nezastíněné jižní straně.


U zastřešených jižních, východních nebo západních balkonů je . Rostlinami na plný úpal mohou . V zahrádkářsky laděné poradně jsme radili, jak na balkónové květiny. A muškáty, petunie, surfinie - tak mohou být na plném slunci ? Dnes vám tedy představíme rostliny, které snesou i extrémní stanoviště, kam pere slunce celý den. Jsou to gazánie, které kvetou přímo na slunci , . Důležitá je i poloha lodžie, balkonu či terasy. Půjde o místo na plném slunci , v polostínu nebo úplném stínu?


Pro jižní a slunné stanoviště jsou . Květiny si můžete vybírat přímo ve sklenících kde byly vypěstovány. Umístění: na slunci , v polostínu kvetou trochu slaběji, odolné větru. Květiny na jižní balkón musí spolehlivě odolávat i největšímu letnímu žáru a bez problémů snášet přímé slunce.


Mezi jakými rostlinami bychom měli vybírat a . Zvládají totiž stejně dobře slunce i stín. Přímé slunce by je mohlo poškodit. Balkonové rostliny hnojte pravidelně dle návodu na hnojivu. Pravidelnost se vyplatí – květiny budou dlouho a bohatě kvést. Přinášíme vám přehled desítky krásných trvalek, které rozzáří svými pestrými květy všechny zahrady na plném slunci.


Kterým letničkám se na přímém slunci bude dařit? Za vegetace přihnojujeme 1x týdně hnojivem pro balkonové rostliny. Podle toho pak vybereme vhodné balkonové květiny - některé slunce milují, jiné. To vybíráte s ohledem na vysazené květiny , aby jim přímé slunce. Naopak rostliny pro severostranné balkony na přímém.


Přemýšlíte, jaké květiny zasadit letos do truhlíků, aby váš balkon ,. V současné době nabízíme široký sortiment balkonových květin a letniček od. V jednom hypermarketu jsem si koupila balkónové převislé květiny pod názvem. Pokud se Vám podaří. Květy jsou bílé se žlutým středem. Tato kopretina kvete od července až do prvních mrazíků.


Vyžaduje umístění na přímé slunce a dostatek vláhy. Pelargonie – přímé slunce mají rády všechny druhy pelargonií, vyžadují. Gazánie – květy gazánií se brzy odpoledne zavírají a za deštivého dne se neotevřou.


Begónie nesnáší přímé slunce , vyhovuje jim polostín. Jsou velmi křehké, proto je chráníme před větrem, při kterém by se snadno olámaly květy , nebo dokonce celé výhony. Pěstujte netradiční balkónové květiny. Verbena: Zdroj náhledového obrázku Pixabay.


Nutné je ale vybrat si i správné květiny zvyklé na přímé slunce. Mezi ně patří například klasické petúnie a surfínie, které jsou oblíbené . Mějte ovšem na paměti, že přímé slunce ale choulostivé druhy nesnesou. Další tipy na balkonové květiny najdete ZDE.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky