pátek 28. října 2016

Aktuální jarní postřiky ovocných stromů

Z důvodu aktuální epidemiologické situace je provoz Ústředí ČZS včetně. Upozorňuji že jarní postřik olejovými přípravky má rozhodující vliv na likvidaci mer,. U všech ovocných stromů a keřů provádíme těsně po opadu listů tzv. Aktuální informace o opatřeních v ochraně rostlin v dubnu.


Ochrana v ovocné zahradě. Většinou v polovině měsíce provádíme první jarní postřik proti přezimujícím . Předjaří a časné jaro je nevhodnějším obdobím k prohlídce a případně i ošetření ovocných (i okrasných) výsadeb proti přezimujícím škůdcům. Vzorky odebíráme rovnoměrně z různých částí korun stromů. Ošetřujeme přípravky určenými na předjarní postřik.


Pokud si pořádně prohlédneme listy a plody, je na nich patrné, čím strom právě trpí. A právě kromě léčebného postřiku v sezóně se nám vyplatí . Jarní ošetření ovocných stromů. Brzy na jaře už můžeme udělat hodně proto, aby jsme měli dobrou úrodu.


AKTUÁLNÍ SITUACE V ČESKU. Nastává čas prvních postřiků ovocných stromů. Přestože si užíváte zimních radovánek a jaro se zdá být poměrně daleko, začněte již pomalu přemýšlet o . Chemstop-Ecofix - lepidlo na ochranu stromů 2g. Jaké jsou nejčastější choroby, které napadají ovocné stromy a keře? Ošetřete dravým roztočem nebo postřik Vertimecem.


Dnešní přípravky, které jsou aktuálně k dostání na trhu, nejsou totiž. Dále je třeba vědět, že přípravky Calypso 4SC, Reldan a Mospilan SP neúčinkují na svilušky. Při zjištěni většího výskytu vajíček svilušek je dobré doplnit . Je čas na postřik a bělení kmenů. Na jaře ohrožuje jabloně řada listožravých škůdců.


Při větším výskytu je to pro ovocný strom katastrofa. V tento den se také můžete dozvědět jak provést postřiky ovocných stromů. V březnu je aktuální řez jádrových ovocných stromů , mezi které . Na nich houba přezimovala a na jaře se začala šířit.


Dokončujeme výsadbu ovocných stromků do jam, které jsme si na podzim. Po odkvětu ovocných stromů se velice rychle šíří různé choroby a škůdci. Většinou v tomto měsíci provádíme u ovocných stromů první jarní postřik proti . Předjarní postřik proveďte přípravkem, který udusí většinu živočišných škůdců.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky