středa 5. října 2016

Drobní bílí broučci na kedlubnách

Malé, bílé mušky, sající na listech, při dotyku vzlétají, vyskytují se hlavně ve. Malí, černí skákající broučci , děrující listy. Podobní škůdci dřebčíkům, ožírají též květy. Nosatci, způsobující praskání kedlubnů , vyžírání listů , vyslepení květáků a další škody. Drobní škůdci, vyvolávající drobné deformace.


Jul Mám vedle kedlubny a při lepším ohledání jsem dnes zjistila,že ty kedlubny z rubu listu jsou úplně bílé ,samá potvora. Na těch cuketách je na . Těch broučků jsou tam snad tisíce a při doteku oblouhem odskakují. Dospělci obvykle společně s larvami a pupárii hustě pokrývají listy hlavně skleníkových. Apr Dřepčíci jsou malí broučci , kteří škodí převážně na jaře.


Larvy jsou bílé až žlutavé, olygopodní, s hnědou hlavou a nohami. Feb Jestliže vám květák napadnou larvy plodomorky nebo broučci krytonosci,. V chodbičkách mohou být bílé larvy.


Výskytu larvy plodomorky zelné – drobné žluté larvy sají z řapíků košťálovin. Proč pěstovat kedlubny ? Na jejich spodní straně jsou jasně viditelní malí broučkové , kteří si pochutnávají na rostlinné šťávě. Dalším příznakem je mazlavý černý povlak na listech – tzv. Nov Roztoči, kteří se usazují vespod listu, kde vytvářejí drobné pavučiny.


Tito draví noční brouci ožírají rostlinu. Vylučují bílé výměšky a obalují se do bílých chomáčků, které připomínají vatu. Ta způsobuje červivost ředkviček, ožírá kořínky cibule, kedlubnů , zelí, kapusty a květáku.


Malí černí broučci , kteří vyžírají pletivo rostlin, se nazývají dřepčíci, proti nim používáme prostředek Decis. Drobný kvítek vyléčí kašel i poraněnou kůži. Jedná se o drobné asi mm černé či černo-žluté skákavé brouky, ti vykusují do listů asi. May Na molice, malé bílé mušky , je postřik skoro zbytečný. Prosím o sdělení, kde lze zakoupit biologickou ochranu rostlin (vosičky- broučky ). Pomocí postřiků se mi nedaří molice zlikvidovat, rostliny stále přenášíme za . Bělásek zelný housenky mohou na listech brukvovitých zelenin i na kedlubnu způsobit holožír.


Chřestovníček obecný Brouci a jejich larvy ožírají listy chřestu. Na spodní straně je asi mm velký bílý hmyz. Feb Molice je asi mm velký, jasně bílý , okřídlený hmyz živící se sáním rostlinných šťáv.


Svilušky jsou ani ne milimetroví, většinou tmavě zbarvení broučci ,. Translate this page a Zahrádkář, kde vede rostlinolékařskou poradnu pro drobné pěstitele a zahrádkáře. Další početnou skupinou hmyzu jsou brouci (Coleoptera), pro které je typická. Dospělci poškozují drobným žírem vrcholové partie rostlin, škody jsou. V červenci a srpnu se objevují mladí brouci nové generace, kteří přezimují. Molice – drobný savý hmyz bílé barvy vyskytující se na rostlinách s plochými.


Především košťáloviny: zelí, květák, brokolice, kapusta, kedlubny , hořčici a další. Infikované housenky bude vypadat žluté nebo bílé , a oteklé. Brouci blechy jsou drobné škůdce, které berou malé kousnutí, ale dohromady . TIP: přípravek můžete použít na cibuli proti plísni a bílé hnilobě.


Jun Dřepčíci jsou malí broučci , kteří mají velmi silné zadní nohy a dokáží skákat až metr daleko. May Na plodech se vytvářejí (nejčastěji až ve stadiu dozrávání) drobné (až černého bezu (obvykle počátkem června) je aktuální vyvěsit žluté (nebo i bílé ).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky