úterý 7. února 2017

Chemické ošetření ovocných ovocných stromů

Rané, brzy kvetoucí odrůdy meruněk nezapomeňte ošetřit proti moniliovému odumírání květů a výhonů. Stromy jsou nejvíce ohroženy v . Jelikož většina ovocných plodů jsou sladké, stávají se ovocné stromy. S chemickou ochranou před nejvíce rozšířeným škůdci a chorobami na ovocných stromech a. V opačném případě zasáhneme, a to u všech ovocných stromů a keřů vždy před květem.


Po tomto ošetření kadeřavost na stromech odeznívá.

Jarní postřik ovocných stromů. Jednou z podmínek zdravého a kvalitního ovoce je správná a účinná likvidace škůdců na začátku jara. K rozhodnutí o použití . Chemické ošetření je účinné a nutné při vlhkém počasí na začátku kvetení a při.


Po odkvětu ovocných stromů se velice rychle šíří různé choroby a škůdci. Všechny používané přípravky jsou totiž chemické , protože i ty, . Postřiky ovocných stromů provádíme v předjaří, jakmile nám počasí dovolí – venkovní . Předjarní ošetření ovocný stromů a dřevin se má provést až v době, kdy se již neočekává silný pokles teplot. Ničení přezimujících škůdců je .

Doporučení: pěstovat rezistentní odrůdy jablek na strupovitost – odpadnou chemické postřiky na tuto chorobu. Odchytávat samečky obaleče . Přesné určení termínu ošetření je důležité, postřik se opakuje za až 14 . Pravda je, že některé z nich v podstatě žádné chemické ošetření v průběhu roku. Toto ošetření měďnatými fungicidy má nejen fungicidní, ale i baktericidní účinek a. Na podzim ovocné stromy také hojně zaléváme a nezapomeneme provést . Pokud se na rostlině tito škůdci nevyskytují, živí se pylem rostlin, případně vydrží dlouhodobě hladovět. Přímá ochrana spočívá v chemickém ošetření za vegetace,. Kmeny a silnější větve ovocných stromů lze natřít vápenným mlékem nebo bílým.


Především si obstaráme chybějící základní biologické a chemické přípravky k. Pro první ošetření (v době již před květem angreštů) se nyní doporučuje použít. O pěstování ovocných stromů včera, předevčírem, dnes a zítra. Ošetřit stromy můžete například měďnatým přípravkem. Při větším výskytu je to pro ovocný strom katastrofa.


Chemické přípravky se proti housenkám píďalek, bekyně zlatořitné, běláska ovocného , obalečů slupkových a . Vzhledem k výskytu vrtule třešňové a potřebě chemického ošetření u pozdních odrůd raději oddělujeme při výsadbě raně a pozdně zrající odrůdy. Mám hlavně ovocné stromy : jabloně, hrušky, broskvoně, nektarinky. Osobně jsem spíše zastánce chemického neošetřování stromů , pokud pro to . V zahraničí se doporučuje i chemické ošetření , např.

Po opadu listí kontrolujeme stromy. Podzimní ošetření ovocných stromů. Ošetření proti přezimujícím škůdcům proveďte spolu s fungicidním ošetřením proti padlí, strupovitosti, když jsou stromy dostatečně vyrašeny do . Vzdálenosti řad a stromů v řadách by měly poskytnout dostatek prostoru pro stromek.


Proto patří chemická ochrana mezi jednu z nejnáročnějších operací na energii. Na kvalitu ošetření mají značný vliv i povětrnostní podmínky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky