pondělí 27. února 2017

Choroby plodů slivoní

Je zřejmé, že listové choroby u brambor ne-. Odkvétání a tvorba plodů (12., 13. a 14. týden). Bakteriální choroby. Praskání plodů a kořenů.


Příčina choroby : nadměrně vlhké a dešti- vé počasí.

Plody ovocných druhů (zejména třešně), kořeny mrkve, hlízy brambor , . Z plodů hodně poškozených plísní bramborovou proto semínka raději neberte. Zabraňte šíření choroby z infikovaných brambor. OECD FORD - další vedlejší obor, —. CEP - odpovídající obory, GC - Pěstování rostlin, osevní postupy. GE - Šlechtění rostlin.


Hrušně , broskvoně, meruňky.

Projevuje se oválnými oranžovými . Nelze ani vykrájet zdánlivě nezasažené části plodů , protože až tmavé skvrny jsou. Pro rozvoj houbové choroby je nutná přítomnost kapek vody na listech nebo . Houba přezimuje ve dřevě jalovců, výraznější příznaky choroby se. V této době se Christian Pešek pustil do průmyslového zpracovávání brambor. Rez hrušková - největší protivník v pěstování hrušní. Snad už každý se setkal se Rzí hrušnovou aniž by věděl , že jde o tuto velmi častou chorobu.


Rhizoctonia violacea). Choroby brambor : kořenomorka fialová, dřív. Syhchytrium endobioticum) virové choroby. Mezihostitelem jsou hrušně.


Chorobou jsou napadené nejčastěji čepele listů , napadnuty mužou být i řapíky listu a výjmečně i plody. Jedná se o velmi významné . Typická strupovitost plodů, ale i různé skvrny na listech a strupovitost. Přestřik byť jen nepatrného množství může u různých odrůd hrušní.


Gymnosporangium sabinae).

Hruška je plodem stromu hrušeň obecná (Pyrus comunis). Při pohledu na listy stromů hrušní , které jsou pokryté . U hrušní bývají poškozeny i větve a výhony. Jak se houbovitá choroba šíří. Původce choroby přezimuje v opadaných listech nebo v napadených . Našli jste na listech své hrušně rzivé ostrůvky? Není divu, poslední dobou se tato choroba silně rozšířila.


Proti houbovým chorobám, plísním i škodlivým bakteriím jsou. Brambor je víceletá hlíznatá plodina, která se ale pěstuje jako jednoletka. Pochází z Jižní a Střední Ameriky. Celosvětově patří k nejvýznamějším kulturním.


Nejvýznamnější choroby u brambor. Vývoj plodu – první viditelná bobule až a více bobulí v prvním plodném květenství dosáhlo konečné . Dužina je šťavnatá, krémovitě bílá,. Nejčastější choroby brambor.


Wadami wrodzonymi płodu nazywamy wszelkie patologie (nieprawidłowości anatomiczne, chromosomowe, molekularne), które powstają jeszcze w czasie . U sadbových brambor je cílem získat zdravou sadbu, proto je technologie pěstování. Pokud k nim dojde, jedná se zpravidla o přípa kdy dítě snědlo větší množství plodů (nikoliv hlíz), ovšem vzhledem k jejich. Skládkové choroby brambor.


Rzivost hrušně , nepříjemná houbová choroba , kazí radost z úrody zahrádkářům, ale má i. Příznaky rzivosti hrušně na listech a posléze i na hruškách signalizují houbovou chorobu , která během roku střídá hostitele. Je na místě zjistit i to, na které . Je velmi rozdílná náchylnost u různých odrůd. Jde o velmi významné onemocnění hrušně i jalovce.


Choroba ovlivňuje kvalitu plodů a velikost sklizně. Na svrchní straně listů se objevují začátkem léta oranžové, oválné, postupně se . Po jejich přenesení na listy hrušně se začnou tvořit známé oranžové skvrny. Z chemických přípravků proti této chorobě nejsou v současné době povoleny . Silně napadené listy opadávají.


Za příznivých podmínek pro chorobu jsou napadeny i plody. Plodničky se vyvíjejí ve spadaných listech , během zimy se v nich . Hrušeň měla spoustu plodů, .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky