středa 8. února 2017

Co se vzdušnými kořeny u filodendronu

Jejich vzdušné kořeny zprostředkovávají rostlinám vzdušnou závlahu. V bytě zpravidla nevyrostou víc než něco přes dva metry. Tato oblíbená pokojová květina se ve své domovině (tropické pralesy) svými vzdušnými kořeny přichycuje do stromů. Rozlišují se na základní skupiny: . Vytváří vzdušné kořeny , které buď zasadíme do substrátu nebo použijeme jako podporu mechovou hůl. Listy mladé rostliny jsou srdčité, nedělené.


Je to popínavá rostlina, která může dorůst až do výše m. Ve své domovině ( tropické pralesy) se svými vzdušnými kořeny přichycuje do stromů. Pochází tedy z tropických pralesů Ameriky. Její vzdušné kořeny se objeví za skříněmi i několik metrů od.


Umožňují philodendron se připojovat ke stromu nebo jiné rostliny, a umožnit mu, aby sbírat vodu a živiny. Péče o vzdušné kořeny. Můžeme takto namnožit šplhavnice, filodendrony nebo břečťany.


Vedle květináče s mateční rostlinou postavte druhý . Během přesazování je potřeba dávat pozor, aby se nepoškodily žádné vzdušné kořeny. Prořezávání a množení. Odkud pochází filodendron.


Tam se popínavé druhy přichycují vzdušnými kořeny. Ze vzdušných kořenů různých druhů se v tropické Americe zhotovují různé. Stonek je dlouhý nebo zkrácený, nezřídka šplhavý nebo plazivý, často se vzdušnými kořeny. Také se nedoporučuje obřezávat vzdušné kořeny a navrátit je do země.


Aby se vytvořila stabilní. Detail vzdušného kořene. Filodendron – Philodendron. Dlouhé, vzdušné kořeny monstery usměrňují k zemi.


Nephrolepis exaltata, nefrolepis, ledviník. Monstera deliciosa, monstera, nespr. Vzdušnými výhony a řízky. Výhon musí mít list a vzdušný kořen. Když se monstera příliš rozroste, odřízne se jí vrcholek s jedním nebo více vzdušnými kořeny a . Ty se zachytávají na hostitelský strom, po kterém roste . Množení: řízkováním stonků ideálně na jaře.


Jak nakrájet vzdušné kořeny na filodendronu. Při řízkování jsou nepotřebné.

Co se vzdušnými kořeny u filodendronu

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky