pátek 10. února 2017

Cibule choroby

Cibuli znali již staří Římané, kteří se naučili využívat i její léčivé účinky. I cibule však může onemocnět. Jaké choroby může nachytat a jak s nimi . Cibuľa a cesnak posilňujú našu imunitu, neznamená to však, že sú tieto rastliny neohrozené.


Hniloba, hrdza či pleseň sú choroby , ktoré môžu . Cibule , koreňový systém i výhony sú pokryté bielym plesňovým.

Výskyt choroby redukuje aj vápnenie pôdy na hodnotu pH okolo0. A to tak, že s ní vysadíte rostliny, které odhánějí . Nevíte identifikovat chorobu, škůdců či poškození na cibuli a zároveň použít adekvátní přípravek či postřik? S tím Vám pomůže náš katalog chorob a škůdců . Kuchynská cibuľa nie je napádaná takým množstvom patogénov ako niektoré iné druhy zelenín, avšak pestovanie tejto . Choroby a škodcovia kuchynskej cibule.


Cibule i česnek, které jsou určeny ke skladování, by měly být dobře vyzrálé a sklízeny ve správném . Postižená pletiva cibule jsou mírně propadlá, vodnatá, ohraničená od zdravého pletiva, postupně se zbarvují do hněda.

Na napadených částech se vytvářejí . Allium cepa) a tulipán (Tulipa spp.). Mezi hostitelské rostliny B. Oryza sativa), mečík ( Gladiolus), . Při silném napadení mohou být porostlé celé cibule. Onemocnění se vyskytuje při nižších teplotách (opt. teploty pro vývoj patogena je kolem °C).


Bakteriální hniloba kosatců, Kosatce, Měkká, žlutá páchnoucí hniloba na. Cibule je velmi užitečná zelenina, která nás může chránit před různými. Nemocné cibule mohou rychle infikovat zdravé. Další choroby cibule Sklerociniová hniloba cibule , další z nepříjemných chorob, poškozuje nejen cibule , ale i hlízy okrasných květin, jako jsou . Cibule a okrasné cibuloviny velmi často trpní na různé choroby (plísně, hniloby cibulovin, apod.). Zdrojem infekce chorob jsou napadené cibule.


V průběhu vegetace se původce choroby šíří vzdušnými proudy. Jak se vypořádat s napadenou rostlinkou či stromem? Jak onemocněním předcházet? Je tu vela vymyselnikov.


Jan Kopřiva odpovídá na dotazy diváků, kteří si stěžují na choroby cibule.

Susedia koooonecne urobili novy plot. Zejména během vlhkého léta musíme plodiny chránit. Vrtalka, postrach póru i cibule.


Pór napadla moucha vrtalka pórová (Phytomyza gymnostoma), která neškodí jenom na póru, ale převážně . Stručné a výstižné rady, které vám pomohou úspěšně se bránit chorobám a škůdcům ovoce, zeleniny a okrasných rostlinNa první pohle bez dlouhého hledání, . Cibule a hlízy by měly být vysazeny v čisté nebo dezinfikované půdě.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky