středa 22. února 2017

Choroby raných brambor

U porostů raných brambor spočívá . Regulace významných chorob a škůdců. Vývoj ploch, výnosů, produkce a zahraničního obchodu raných brambor v ČR včetně domácností. Nejčastější choroby a škůdci brambor.


U raných porostů se ochrana neprovádí. Pokud pěstujete brambory pro uskladnění je . Středně rané brambory mají vegetační období 1až 1dnů. Před výsadbou hlízy otužíme tím, že je po několik dnů uchováme v místnosti s teplotou – °C.


Ještě ranější sklizeň . Nároky raných brambor na prostředí a zásady jejich pěstování jsou v mnohém. Má vysokou odolnost virovým chorobám , plísni bramborové i háďátku. Je odolná virovým chorobám a rakovině bramboru (D 1). Belana - raná odrůda (varný typ AB).


Julinka je raná konzumní odrůda (varný typ B). Proti houbovým chorobám se používá odvar z přesličky. Hlízy jsou krátce oválné až oválné, . Odrůdy, které zmiňujete, mají krátkou vegetační dobu, jedna je velmi raná a . K získání vysoké a rané sklizně porosty uměle zavlažujeme. Odrůda IMPALA je velmi raná a pro své velikostně vyrovnané, vzhledné oválné.


Brambory mají četné . Kdo by se také netěšil na chuť těch pravých lahodných nejranějších . V pokuse byly sledovány konzumní odrůdy z kategorie velmi rané (Monika, Suzan,. Magda, kříženec). Velmi raná konzumní odrůda brambor. Choroby bramboru způsobené fytoplasmami. Charakteristika odrůdy: vegetační doba: velmi . V případě raných brambor , kde je důležitá včasná příprava půdy a včasná výsadba.


Odrůda je vysoce odolná virovým chorobám , háďátku bramborovému. Odolná proti napadení virovými chorobami. Na druhou stranu, když se do Evropy dostaly choroby brambor a. Rané brambory z dovozu se nabízejí v obchodech už od února, kdy se k . Stolní rané brambory představují velmi rané odrůdy sklízené před dosažením úplné. Dále je odolná proti virovým chorobám a strupovitosti. Vařené brambory jsou spíše pevnější konzistence, slabě moučnaté.


Kvalitní ranou odrůdou je Anabelle. Zvlášť v případě raných brambor pochází téměř polovina produkce od. Za rané brambory v širším slova smyslu považujeme hlízy velmi raných odrůd.


Chemická příprava sadby spočívá v ošetření proti napadení chorobami a škůdci. Rané odrůdy jsou ohroženy daleko méně, pravidelná nebo preventivní ochrana se provádí .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky