pondělí 6. února 2017

Co s mulčovanou travou

Zajímavý trpasličí kosatec se sametovými fialovými květy s výrazným zlatým. Kosatce jsou překrásné květiny , kterým dala jméno duha. Květy ruského kosatce nejsou velké, světle fialové a fialovo-fialové, vonné.


Iris je rozdělena a přesazena 2-týdny po odkvětu. Má dlouhé a úzké listy trávovitého tvaru, mají zelenou barvy.

Od května do června vykvétají na dutých kulatých stoncích nevšední květiny. Lupínky květů stočené . Péče: Pravidelně přihnojovat a po odkvětu sestřih- nout. Vzrůst: Oddenkový kosatec s mečovitými šedozele- nými listy. Rostlina se tak nebude zbytečně vysilovat.


Po odkvětu květů odstraňte seschlé stonky i všechny poškozené listy. Nenajdete mnoho takových, kde nekvetou nějaké kosatce. Zahradní kříženci dlužich patří mezi rostliny, které jsou krásné i po odkvětu.

Snese přísušek i prudké slunce a každoročně přináší nádherné květy , které. Listy jsou úzké, zpočátku krátké, po odkvětu se prodlužují. Květy kosatců , které mnohdy připomínají květy některých orchidejí, jsou. Kosatce z této skupiny mají báječné vlastnosti květiny k řezu.


Květy , které ze země vyraší sotva sleze sníh, jsou pokladem zahrady. Proto si tuto podívanou již na podzim pečlivě připravujeme a vysazujeme . Krásné ploché květy vydrží dlouho ve váze a porosty těchto kosatců jsou velmi efektní. Důležitá je kyselé půdní reakce a hojná zálivka až do odkvětu rostlin. Vlhké a chladné prostředí vyžaduje i kosatec sibiřský (Iris sibirica). Je nápadný až metrovými stvoly s modrými květy , vyskytuje se i volně u nás . Abych o některé cenné rostliny nepřišel, musel jsem je krádce po odkvětu přesazovat, . Kosatce se těší stálé oblibě nejen pro nádherné květy , ale i pro.


Množení: dělenítrsů po odkvětu , výsev . Iridaceae) Původ: východníAsie. Patří k nejvděčnějším a nejméně. Kosatce , botanicky zvané Iris, byly vyšlechtěny v mnoha odrůdách.

Květy se objevují hromadně na vrcholu listů a vypadají, jako by se vznášely nad. Všechny kosatce můžeme vysazovat na jaře, jakmile rostliny začnou rašit, zpravidla. Pokud rostlina před kvetením neukazuje přírůstek, květy raději odstraníme a . Z cibulnatých druhů patří mezi nejrozšířenější kosatec síťkovaný (Iris reticulata). Hůře snáší přílišné zimní vlhko a po odkvětu rovněž preferuje spíše sušší půdy.


Podobně jako u sibiřských kosatců , jsou trsy japonských kosatců ozdobné po odkvětu svými listy. Vysoké zahradní kosatce -jsou vyšší než m, první květy se objevují v polovině. Co dělat s duhovkou po odkvětu : základní pravidla péče.


Kosatce (kasatiki mezi zahradníky) jsou populární světlé květy , které čítají přes 8druhů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky