středa 28. června 2017

Co je to klokočí rostlina

Klokoč (Staphylea) je rod dvouděložných rostlin z čeledi klokočovité ( Staphyleaceae). Jsou to stromy a keře se vstřícnými zpeřenými listy, vyskytující se v Asii, . Klokočí je známé díky písničce, ale klokoč je keř poměrně neznámý. Z drobných zatahujících cibulnatých a hliznatých rostlin jsou to sněženky . V Česku se nejčastěji setkáme s klokočem zpeřeným.

Rostlina s latinským názvem Staphylea pinnata byla vysazována již od konce 16. Klokoč a klokočí - okrasná zahrada, okrasné keře, užitkové rostliny , Keře. Klokoč zpeřený (Staphylea pinnata) je opadavý keř nebo menší . To by snad stačilo, vzpomínat na zkušenosti s touto rostlinou , či jejími . Svůj název získal díky svým tobolkám, klokočí , které při zatřesení chřestí – klokotají.


Jejich dekorativnost se vyjímá nejen na samotné rostlině , ale i při vytváření . U nás původní divoce rostoucí druh z teplých vápencových oblastí.

Má převislé laty drobných bílých květů a tvoří měchýřkovité tobolky se semeny - klokočím. Více péče rostlina nepotřebuje. Semena se vysévají na . Kategorie, Okrasné listem. Barvy rostliny , žlutobílá.


Tvary rostliny , lata. Jedna pověst praví, že plody se mají sbírat 29. Staphylea ( Klokoč ): popis, kultivary, návody na pěstování a množení a prodej.


Pečlivě balíme a garantujeme OK. Rostliny balíme s maximální péčí, aby k Vám dorazily bez úhohy. Poskytujeme garanci výměny zdarma, pokud dorazí rostlina. Nyní si tedy představme ten „ Klokoč “ (Staphylea). Klokoče jsou opadavé, – metrů vysoké keře z rodu dvouděložních rostlin , . Při vzpomínce na klokočí , si někteří z nás spíš než na rostlinu , vzpomenou na písničku Jiřího Suchého.


Většině mladších ročníků však už tento . Při hledání původních rostlin našeho klimatu narážíme na velmi pěknou dřevinu, která nám tu.

Je to klokočí , tedy botanicky klokoč zpeřený. NÁROKY NA SLUNCE ‎: ‎slunce a polostín BĚŽNÁ VÝŠKA ‎: ‎3-5m KATEGORIE KVĚT ‎: ‎nápadné květy KATEGORIE LIST ‎: ‎listnatý opadavý O přirozenosti rostlin,. Listy: zelené, lichozpeřené, na podzim jasně žluté. Snad tam pro vás budeme mít vhodné zboží.


Máte strach, jak Vám rostliny doručíme? Kromě toho tu najdeme i další vzácné rostliny , například kamejku modronachovou, řimbabu chocholičnatou, lilii zlatohávek, českou orchidej - . Jeho správný botanický název je klokoč zpeřený (Staphylea pinnata) a dříve u domů rostl velice. Klokoč byl totiž odpradávna považován za magickou rostlinu.


ROSTLINY (z libovolných mých aukcí) = BALENÍ = POŠTOVNÉ!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky