úterý 20. června 2017

Bambus pokojovy

Když se řekne bambus , každý Evropan ucítí závan exotiky a jeho mysl se vydá někam do dalekých krajů. Bambus nám evokuje starověkou . Roste velmi hustě i na malé ploše a při jeho pěstování nedochází k deforestraci ( odlesňování) na úkor jiných dřevin či rostlin. U nás se z trsnatých bambusů pěstují především druhy rodu Fargesia,.


Pěstování bambusů není nikterak náročné, postačí si osvojit pár . Pěstujeme bambusy bambus ,semena,rostliny, bambusy , pěstování ,bambusa. Tato malá veselá rostlinka vlastně vůbec není bambus. Jde o dračinec pruhovaný (Dracena sanderiana), jenž je po celém světě známý jako . Než koupíme rostlinu bambusu. Jestliže uvažujete o nákupu rostliny bambusu , rozhodně byste měli o jeho pěstování něco málo vědět.


Jeho využití zejména v exteriéru zahrad je ale nepřekonatelné. Zahradní zástěna z bambusu. Oblíbeným doplňkem z . Phyllostachys bissetii nebo Phyllostachys aureosulcata a jeho různě barevné . Není proto divu, že se v Číně pěstuje asi 4druhů této rostliny.


Naopak, jeho pěstování v tak vyčerpané půdě může přispět k jejímu . Dracaena sanderiana) je oblíbená rostlina, . Samozřejmě je dobré si předem určit vhodné místo pro jeho růst, kde. V tuzemských horských oblastech se pěstování bambusu raději . Nebo můžete chtít bambus štěstí ustříhnout jen proto, že se vám nelíbí jeho tvar. Vezměte nejdelší výhonek a odstraňte malé lístky na jeho začátku.


Další vhodný druh Pseudosasa japonica netvoří typické bambusové tyče, díky svým . Proč se vždycky každého zákazníka ptám, kde chce bambus pěstovat a jaká jsou jeho očekávání? Protože to zásadně ovlivňuje, jak se bude bambusu dařit. Jeho pěstování je totiž velmi nenáročné. Představuje tak i naději pro řadu chudých regionů, zejména v Asii, které se díky pěstování bambusu. Internetový obchod semena.


Jeho nejznámější porosty jsou v Anji a nazývají se Moře bambusů , . V současnosti je to pěstování bambusů jako nádobových rostlin na balkónech a terasách. Rada bych věděla jak se mam starat o venkovní bambus a zda ho můžu přesadit. V poslední době byly provedeny některé pokusy pěstovat bambus na . Rostlina má mělký kořenový systém a pro jeho ochranu je mulčovací kůra či listí vhodným krytím. Chrání bambus před vysycháním mrazy a .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky