pondělí 19. června 2017

Co na mšice na broskvoni

Mšice na jaře sají na spodní straně listů broskvoní. V květnu až počátkem června se okřídlené mšice rozlétávají na letní hostitele, kde se rozmnožují. Mšice broskvoňová nebo hnízdotvorná a způsobují svinování a deformace nejmladších listů broskvoní.


Podobné příznaky na slivoních způsobuje zelená mšice slívová, mšice. Na peckovinách se vyskytuje celá řada různých mšic.

Kdo ale zmeškal počátek výskytu a nechal na zahradě mšice přemnožit,. Dále pak upravujeme zobrazovaný obsah podle toho, co vás zajímá. Jak bojujete proti mšicím? Na plodech se vytvářejí ( nejčastěji až ve stadiu dozrávání) drobné (až mm), okrouhlé, . Co postihlo naše broskvoně, které mají poškozené plody?


Choroby a škůdci broskvoní: strupovitost, kadeřavost, padlí. Začátkem léta migruje na rostliny z čeledi . Mšice rybízová ( Cryptomyzus ribis ) je původcem nápadných fialovočervená puchýřů na listech červeného rybízu.

Jedním z nejčastějších škůdců na zahradě jsou mšice. Navíc jen v Evropě je na 8různých druhů mšic. Na kmenu broskvoně jsme dali takové ty lepicí proužky, aby nemohli mšice roznášet mravenci, ale očividně to vůbec nepomohlo.


Mezi druhotné hostitele patří především merlík a lebeda. Mšice hnízdotvorná saje na spodní straně listů broskvoní , mandloní, trnek a dalších . Mšice znehodnocují rostliny, které pěstujeme. Mšice může také přežívat na různých okrasných keřích.


Chemické postřiky zeleniny a. Druhým co do hojnosti je kyjatka osenní, jejíž populace v kla- sech jsou významnější než populace na listech. Další co do významu jsou mšice střemchová. Vajíčka přezimují v trhlinách kůry broskvoní. Mšice tvoří značně velké kolonie na vrcholcích rostlin, také na výhoncích, u květenství a na rubech. Co možná nejrannější výsev, tím rostliny nabývají přirozenou odolnost k napadení mšicemi a. Poradíme kdy, na co a jak s ní šetrně zacházet….


Délka infekčního období houby, která způsobuje kadeřavost listu broskvoní závisí na teplotách, proto. Poškození způsobují malé zelené mšice (špatně viditelné) na spodní straně listů či na kůře v horní části nově rašících výhonů. Připravili jsme pro vás přehled postřiků na hmyz a postřiků proti plevelům.

Lokálně byly hlášeny případy. Na stromy broskvoní ale musí z řepek přeletět okřídlené . Tímto postřikem zasáhneme úspěšně, mšice , píďalky, květopase, obaleče aj. Jednou z nejnebezpečnějších chorob broskvoní , napadajících. U kadeřavosti je ale čepel listu viditelně ztlustlá a na její spodní.


Peckoviny, Houby, Mšice , Meruňky, Masiv, Roztok, Šupina, Kuprikol, . Přípravek proti plísním na zelenině - rostliny jsou po aplikaci viditelně delší dobu zelené. Návod na pěstování broskvoní a nektarinek, Zahradnictvi Spomyšl. Kadeření a žloutnutí listů a jejich následný opad způsobují i mšice broskvoňové.


Saví škůdci letniček a trvalek. Polokřídlí ploštice (klopušky, kněžice) mšice. Každoročně je to v závislosti na počasí a řekla bych, že možná tento rok byl trošičku mírnější, co se týče výskytu, ale všechno se odvíjí od průběhu . Na základě vašeho chování na Heurece personalizujeme její obsah. Kliknutím na „Rozumím“ nebo .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky