středa 20. listopadu 2019

Choroby muskatu fotografie

Kadeřavost broskvoně (Taphrina deformans) HR Broskvoně, mandloně. Osvědčuje se aplikovat postřik v době,kdy teplota po tři dny je vyšší než 10°C. Choroba postihuje slivoně, meruňky ,broskvoně.


Jarní postřik ovocných stromů jako výborná prevence proti chorobám. Meruňky ošetřete přípravkem Champion 50W, který je ale nutné požít .

Molekulární podstata chorob meruněk. Interval mezi postřiky je až dnů v závislosti na infekčním tlaku. Fungicidní ošetření se provádí každý rok bez ohledu na výskyt choroby v. Jedná se o dvoufázový postřik proti houbovým chorobám , ochraně meruněk proti. Cílené jarní postřiky proti chorobám ovocných stromů. Neošetřené a napadené peckoviny touto chorobou , zvláště meruňky , jeví známky.


První postřik provedeme ve stádiu květu tzv.

První ošetření se provádí v období zralosti askospor (2–týdny po odkvětu), při deštivém počasí se postřik ještě 2–x opakuje v 10–denním intervalu. Peckoviny – meruňka , broskvoň a mandloň, méně časté je napadení slivoně. Patogen napadá u hostitelských druhů listy, letorosty a . U meruněk se projevuje vizuálně na listech – světle zelené nepravidelné skvrny.


V pokročilém stádiu rozvoje choroby plody předčasně dozrávají a opadávají. Ochrana – postřik přípravky Karate Zeon CS, Karate WG. Listy na napadených . U meruněk , broskví, sliv, třešní i višní měknou a hnědnou při této chorobě slupky i. U středně náchylných porostů se doporučuje před květem jeden postřik. BAYCOR WP , DITHANE DG NEO-TEC , DITHANE M , NOVOZIR MN 80. Postřik fungicidním přípravkem např.


Před květepřípravek proti moniliové spále meruněk , Baycor 25WP. Z popsaného postupu choroby vyplývá, že veškeré postřiky před květem a po odkvětu jsou marným snažením. Je pravda, že tatáž choroba postihuje i višně.


Moniliová spála meruněk.

Někde jsem četl, že na meruňky se nepoužívá jarní postřik proti. Kuprikol, Champion,nebo jiné se provádí proti houbovitým chorobám , . Velmi častou chorobou meruněk a višní posledních let je moniliová spála. Meruňky jsou v zahradách žádanými ovocnými stromky, protože jejich plody patří i v. Tato obávaná choroba je způsobena často celou škálou problémů, třeba . Tato houbová choroba se zpravidla projevuje náhlým vadnutím listů. Podrobný návod k pěstování meruněk a broskví, včetně výběru odrůdy, výsadby, péče o ovocné stromy a také boje se škůdci a chorobami. Větší stromy můžeme chránit mlžením či speciálním postřikem.


Nejzávažnější virová choroba se vyskytuje i na meruňkách.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky