úterý 19. listopadu 2019

Choroby broskvoně

Choroby a škůdci broskvoní : strupovitost, kadeřavost, padlí a mšice. Co postihlo naše broskvoně , které mají poškozené plody? Proti nemoci pomůže i postřik, který se provádí před sklizní.


Prevencí před všemi chorobami je správné vytipování místa, kam si . Nevíte identifikovat choroby , škůdců či poškození na Vaší broskvoni a zároveň použít adekvátní přípravek či postřik?

S tím Vám pomůže náš katalog chorob a . Jednou z nejnebezpečnějších chorob broskvoní , napadajících stromy bez rozdílu odrůdy a věku, je kadeřavost. Ochrana proti ní je možná a . Plody jsou plstnatě chlupaté broskve nebo holé nektarinky. Stromy dorůstají nejvýše pěti metrů a nedožívají se obvykle více než dvaceti let. Na mladých listech broskvoní vznikají zpočátku mírně vypouklé žlutozelené, později červené skvrny nebo puchýře.


Projev choroby na listu.

Poškozeny mohou být listy, letorosty a plody, na kterých bývají . Rozvoj choroby začíná v době, kdy . Fungicidní přípravek k ochraně rostlin proti houbovým chorobám. Před chorobami je možné broskvoně chránit vysazením na slunná. Zdravím, chtěl bych prosím poradit, co to mám za nemoc na listech broskve , kadeřavost to asi nebude, nejspíž nějaké kornatění listů. List je v místě ohybu . Jedna z nejrozšířenějších chorob , která dokáže opravdu potrápit, je kadeřavost broskvoní. Způsobuje ji houba puchýřnatka broskvoňová . Choroba se projevuje na mladých listech, kdy . Taphrina deformans – kadeřavost broskvoní.


Původcem kadeřavosti broskvoní je houba Tafrina deformans, která přezimuje na a vně pupenů, na kůře větví a kmenů stromu. Příznaky napadení této choroby. Prunus persica Rosaceae (růžovité) Do malých zahrad se tento strom skvěle hodí: Je.


Prevence chorob Broskvoně často trpí kadeřavostí. Napadány jsou především listy, méně často letorosty, výjimečně i květy a plody. Na listech zpočátku mírně, později .

Nezanedbatelný je i přenos virových chorob , především šarky, sáním těchto mšic. Na podzim se vracejí na broskvoně , na něž kladou černá zimní vajíčka. Toto houbovité onemocnění postihuje obzvláště broskvoně.


Touto chorobou jsou . Vzhledem k nemožnosti léčby, snadné šířitelnosti choroby a faktu, že se jedná o karanténní chorobu , je nutno napadené stromy bezpodmínečně zlikvidovat! Rovněž případně nutné chemické ošetření broskvoní proti chorobám či škůdcům by zeleninu i další plodiny znehodnocovalo. Ani celoplošné zatravnění nelze .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky