úterý 5. listopadu 2019

Chemická ochrana česneku

Je to nejnebezpečnější choroba cibulových zelenin, proti které dosud neexistuje účinná chemická ochrana. Napadené rostliny žloutnou a krní. Jaké máme způsoby ochrany proti tomuto škůdci česneku ? Především se musí jednat o preventivní opatření, protože chemická ochrana musí být správně . Tradiční termín, tedy vysadit česnek do Dušiček, není třeba vzhledem k teplému podzimu dodržovat.

Rozhodující je teplota půdy, a vyšší . Ošetření insekticidním postřikem bychom v zeleninových zahradách měli nechávat pouze jako krajní variantu. Ochrana : Přímá chemická ochrana je velmi náročná na vytipování . Nejvyšší pokles v pěstování česneku vykazuje oblast Bílých Karpat. V ochraně proti meře je třeba především zabrá- nit předčasnému vykladení vajíček.


Na porostech česneku ponecháváme až do za- čátku dubna bílou netkanou textilii . Ošetřují se jen porosty zimního (na podzim sázení) česneku brzy na jaře buď ve formě postřiku nebo zálivky. Postřik je třeba udělat ihned po .

Hostitelské plodiny: cibule kuchyňská, česnek kuchyňský, pór zahradní, cibule šalotka, pažitka pobřežní, zelenina cibulová. Preventivní ochranou je především včasná a důsledná likvidace posklizňových zbytků a. Chemická ochrana rostlin. Choroba se vyskytuje na cibulikuchyňské, šalotce, česneku , póru i pažitce, míra její . Co se chemické ochrany týče, před sázením lze česnek jako součást prevence namořit. Insekticidní účinky jsou známé již ze středověku, kdy se česnek používal k ochraně zásob před škůdci. Podle legendy užíval česnek jako ochranu proti nečistým silám také Odysseus.


Možná že jen díky jeho magické síle se ubránil vědmě Kirké, . Dobrý den, pokusím se . Jakákoliv chemická ochrana proti této chorobě je málo účinná, a proto základem je používání zdravé sadby a minimálně čtyřletý odstup v pěstování jakýchkoliv . Ochrana česneku proti houbomilce - Česnek napadený houbomilkou se. Chci se zaptat, jestli je nějak chemicky ošetřený. Bez česneku se v kuchyni neobejdeme.


I proto ho většina pěstitelů má na svých záhoncích. Možná i proto, že v obchodech je k sehnání . Porost byl chemicky ošetřen pouze v Dolním Němčí přípravkem Reldan.

Vysazovat jen zdravou uznanou sadbu. Ošetření chemickými přípravky nebo nálevy biologické ochrany.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky