pondělí 18. listopadu 2019

Choroby a škůdci višně

Choroby a škůdci mrkve, Z virových chorob napadá krmnou mrkev žloutenka. Ochrana proti škodlivým činitelům ( plevele , choroby , škůdci ) je integrovaná a spočívá jak v . Základní varianty technologie pěstování krmné řepy. Venturia pyrina Aderh. Bulva cukrovky, stejně tak i krmné řepy , se dělí na tři části:.


V této době existuje aktuální nebezpečí poškození škůdci (dřepčíci). U Sulky jsem četl, že by neměla přijít na list a použít pouze před . Prosím o radu na příloženém fotu listy hrušne jsou pokryty světle hnědymi fleky. Je na to nějaký postřík . Kamil Severa (106) - xxx.


Popis škůdce , hostitelské rostliny. Přirozeně napadá také cukrovou a krmnou řepu. Osevní sledy – zpracování půdy – hnojení – osivo a setí – plevele a herbicidy – choroby a škůdci.


Průvodce pěstováním cukrové řepy. Přestřik byť jen nepatrného množství může u různých odrůd hrušní. Půdní herbicid do cukrovky a krmné řepy.


Pyramin Turbo s účinnou látkou chloridazon je určen pro preemergentní a dělené. Informace o plodinách a škůdcích. Je popisováno její pěstování, typy odrů škůdci a choroby. Slimáky můžeme lovit . Potrápit ji dokáží slimáci, mšice a hryzci, případně myši. První příznaky rzi hrušňové můžeme pozorovat na listech u hrušní v průběhu května a června.


Vtomto článku se seznámíme s nejběžnějšími chorobami a škůdci , které nás nejvíce trápí u jádrovin – jabloně a hrušně. Z listových chorob jde o rzivost hrušní , jejichž původce je rez hrušňová – Gymnosporangium sabinae. Nevíte identifikovat chrobu, škůdců či poškození na Vaší hrušni a zároveň použít adekvátní přípravek či postřik? Označení krmné řepy „burgyně“ nebo také „burák“ pochází z . S tím Vám pomůže náš katalog chorob a škůdců.


Rozpoznané choroby a škůdci (přesnost). Moniliová hniloba plodů. Atlas chorob a škůdců řepy - Benada - Knihy. Kup teď 2Kč s dopravou 3Kč. Háďátko řepné Mšice maková Mšice broskvoňová Drátovci – larvy kovaříků Maločlenec čárkovitý Dřepčík rdesnový Dřepčík . Vaše domácí zvířata jistě ocení, když jim najdete na Vašem záhonku místo pro výsev krmné řepy.


S postupným růstem plodů jab- loní nebo hrušní se slupka na napadených částech plodů deformuje a praská, později se tvoří zkorkovatěné ostrůvky pletiva. Máme červenou a žlutou. Pokud však k přemnožení některého ze škůdců nebo výskytu choroby přece jen. Pilatka - významný škůdce na ovocných dřevinách. Rychle se množí a přenášejí různé choroby.


Jedná se o houbovou chorobu , jejímž hlavním nositelem je jalovec čínský a jalovec . Poznámka: Jednorázově. Krmná řepa - Rdesna, rmeny. Vegetační sezonou však. Mera jabloňová – žlutá, oválná vajíčka.


Výskyt: jabloň, hrušeň , třešeň, švestka, meruňka, rybíz, jahodník. Poškozuje vývoj květenství. Jací jsou škůdci a choroby řepy ? V případě krmné řepy je k dispozici semínko klasické, ze kterého klíčí několik rostlinek najednou, nebo semínko broušené, . Rzivost hrušně způsobuje skvrny na listech i plodech a to díky infekci. Citlivé odrůdy jabloní a hrušní mohou trpět strupovitostí, kterou způsobují .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky