pondělí 11. listopadu 2019

Chemická ochrana hrušní

Strupatá, ošklivá jablka, a ještě smutněji vyhlížející listy i plody hrušní. Chemická ochrana spočívá v několikanásobném postřiku v průběhu . Při vlhkém počasí postřik po . Není-li dodržena izolační vzdálenost mezi hrušněmi a zmíněnými druhy jalovců, je třeba počítat s nutností chemické ochrany. Uvolňující se spory na spodní straně listu hrušně infikují jalovce. Jako chemickou ochranu hrušní je možné provádět aplikaci postřikem v . Pak nezbývá než přistoupit k chemické ochraně fungicidy.


Postřik provádíme před a po odkvětu hrušně. U jalovců doporučujeme mechanické odstranění . Rzivost hrušně se může vyskytnout v lokalitách, kde jsou hrušně a jalovce v blízkosti do 2metrů. Ochrana by měla být preventiv-.


U hrušní se doporučuje postřik fungicidy v době před a po odkvetení v . Sekundárním hostitelem (mezihostitelem) je pak hrušeň (Pyrus spp.). Rez na hrušních se přenáší z jalovců viržinských a jalovců chvojky klášterské, to je častý. Jak zajistit, aby v půdě nebyly zbytky chemie ? Z chemických přípravků se doporučuje v . Proti rzivosti hrušně není registrován v ČR žádný přípravek, lze však využít dobré vedlejší účinnosti přípravků určených k ochraně. Rez hrušková - největší protivník v pěstování hrušní.


Snad už každý se setkal. V tomto případě Vám doporučuji provádět chemickou ochranu ve formě postřiku. Současně lze využít . Jalovec je možné ošetřovat chemicky alespoň třemi postřiky s . Patogeny a škůdci hrušně , jejich význam a možnosti ochrany.


Hrušně – průměrná roční teplota nad °C (na kdouloni nad °C), 4(500). Proto patří chemická ochrana mezi jednu z nejnáročnějších operací na energii. Hrušně bývají často napadány strupovitostí jádrovin, nemocí způsobující hlavně.


Při slabém výskytu (jsou-li napadeny pouze některé plody) nemusíte chemické postřiky používat. Předjarní ochrana ovocných stromů. Jak ovlivňuje průběh počasí růst bakterie.


Erwinia amylovora (Ea). Rezistence jabloní a hrušní k Ea zodpovědět tyto otázky. Lze jen mechanicky odstraňovat napadené listy nebo použít biologickou ochranu ve formě dravého . Jabloně a hrušně spojuje název jádroviny.


Chemická ochrana hrušní

Na zahrádkách zpravidla nebývá nutná zvláštní chemická ochrana proti chorobám a škůdcům, . Biologická ochrana sice patří k moderním termínům při zahradničení, ale vůbec není snadné ji konkrétně provádět. A protože praktické .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky