úterý 26. listopadu 2019

Choroby a škůdci rajčat

Rozpoznané choroby a škůdci (přesnost). Choroby a škůdci hrušní. Moniliová hniloba plodů. S postupným růstem plodů jab- loní nebo hrušní se slupka na napadených částech plodů deformuje a praská, později se tvoří zkorkovatěné ostrůvky pletiva.


Pokud však k přemnožení některého ze škůdců nebo výskytu choroby přece jen.

Rychle se množí a přenášejí různé choroby. Pilatka - významný škůdce na ovocných dřevinách. Jedná se o houbovou chorobu , jejímž hlavním nositelem je jalovec čínský a jalovec . Výskyt: jabloň, hrušeň , třešeň, švestka, meruňka, rybíz, jahodník.


Mera jabloňová – žlutá, oválná vajíčka. Poškozuje vývoj květenství. Rzivost hrušně způsobuje skvrny na listech i plodech a to díky infekci.

Citlivé odrůdy jabloní a hrušní mohou trpět strupovitostí, kterou způsobují . Krmná řepa má vysoký produkční potenciál ve výrobě biomasy i sušiny. Významnou předností krmné řepy je příznivý vliv na zdravotní stav zvířat, který je dán . Reference: Podmínka: Nový produkt. Varování: poslední kusy na skladě!


Snad nejznámější jsou řepa cukrová a krmná. Nevíte identifikovat chorobu , škůdců či poškození na Vašich bramborách a zároveň použít. Bob je krmnou plodinou pěstovanou jak na zrno, tak k produkci kvalitní píce.


Opatření k zabránění šíření těchto škůdců mohou být účinná jen při včasném zjištění. Cukrová řepa , také cukrovka (Beta vulgaris sub. Altissima). Je citlivá na choroby a škůdce.


Venturia pyrina Aderh. Kamil Severa (106) - xxx. U Sulky jsem četl, že by neměla přijít na list a použít pouze před . Základní varianty technologie pěstování krmné řepy.

Ochrana proti škodlivým činitelům ( plevele , choroby , škůdci ) je integrovaná a spočívá jak v . Prosím o radu na příloženém fotu listy hrušne jsou pokryty světle hnědymi fleky. Je na to nějaký postřík . Přestřik byť jen nepatrného množství může u různých odrůd hrušní. Bulva cukrovky, stejně tak i krmné řepy , se dělí na tři části:. V této době existuje aktuální nebezpečí poškození škůdci (dřepčíci).


Popis škůdce , hostitelské rostliny. Přirozeně napadá také cukrovou a krmnou řepu. Průvodce pěstováním cukrové řepy.


První příznaky rzi hrušňové můžeme pozorovat na listech u hrušní v průběhu května a června. Osevní sledy – zpracování půdy – hnojení – osivo a setí – plevele a herbicidy – choroby a škůdci. Půdní herbicid do cukrovky a krmné řepy. Je popisováno její pěstování, typy odrů škůdci a choroby.


Pyramin Turbo s účinnou látkou chloridazon je určen pro preemergentní a dělené. Informace o plodinách a škůdcích. Vtomto článku se seznámíme s nejběžnějšími chorobami a škůdci , které nás nejvíce trápí u jádrovin – jabloně a hrušně. Slimáky můžeme lovit . Potrápit ji dokáží slimáci, mšice a hryzci, případně myši.


Z listových chorob jde o rzivost hrušní , jejichž původce je rez hrušňová – Gymnosporangium sabinae. S tím Vám pomůže náš katalog chorob a škůdců.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky