úterý 31. května 2016

Šišák bajkalský pěstování

V našich klimatických podmínkách tuto rostlinu dokážete pěstovat bez větších starostí, dokáže dobře přezimovat. Scutellaria baicalensis) měli věnovat i . Nejznámější je šišák stranokvětý. Půda, která mu vyhovuje, nemá být příliš . Hodí se na slunečné stanoviště do skalek či na chaty, kde není . Purpurové kvítky podobné hluchavce se tyčí na vzpřímených lodyhách. Pěstování Šišáku bajkalského. Scutelaria baicalensis - Užití: ( chuang-čchin ) Má velmi účinné hypotonikum, používá se jako sedativní prostředek při různých ranných formách hypertonických.


Poloha … slunná, sušší. V našich podmínkách ho bez problémů pěstujeme jako okrasnou trvalku, která dobře přezimuje. Přímý výsev do půdy … IV. Výsev pro předpěstování . Užitečné části: využívána je téměř celá rostlina, ale nejvíce účinných látek obsahuje kořen.


Jaké jsou léčivé účinky šišáku bajkalského ? Je to velmi krásná rostlina díky svým květům a špičatým listům. Jestliže pěstujeme rostlinu kvůli sběru, musíme si počkat ještě další roky . Systematický přehled jeho účinků najdete například ve vědeckém. Tato vytrvalá až m vysoká bylina z. U nás se vyskytuje výhradně jako rostlina pěstovaná. Ideální teplota pro klíčení je - 22°C.


Semena vyséváme do hlinito-písčitého substrátu do hloubky . Je to nenápadná léčivka domovem na Dálném východě, ale momentálně se už pěstuje i na našich bylinkových . Semena šišáku je třeba zasít koncem března do truhlíků na světlém a nepříliš chladném místě. Na zahradu jej přesaďte v květnu s. Dnes je pro farmaceutické účely pěstována v Rusku, Číně, Mongolsku a Japonsku. Lze u nás snadno pěstovat ve volné půdě, na balkonech, terasách v květináčích i truhlících. Tinktura (extrakt) z kořene šišáku bajkalského.


U nás je to výhradně pěstovaná rostlina, . Přípravek Šišák bajkalský kořen Epigemic je vyrobený z extraktu listů šišáku bajkalského. Botanický popis a pěstování : Šišák bajkalský je vytrvalá rostlina s vřetenovitým, masitým kořenem, na povrchu hnědým a uvnitř žlutým. Stonek je vzpřímený . Především ženšen pětilistý, schizandru, pupečník asijský, anginovník čínský, ašvagandu, dagšen, šišák bajkalský , rehmanii lepkavou, . Profesí učitelka přírodopisu základní školy se rozhodla začít pěstovat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky