pátek 13. května 2016

Choroby salátovych okurek

Tato poškození jsou nejčastější na listech převislých muškátů a pepřinců, ale i . Přezimování převislých muškátů. Nejčastější choroby zahrady a jak s nimi bojovat. Mezi našinci se těší právě pelargonie neboli muškáty.


Co se chorob muškátů týče, k nejčastějším patří takzvaná muškátová plíseň šedá, . U muškátů převislých je vhodné každoročně pěstovat nové rostliny . Pěstujete-li převislé muškáty , je kromě slunce a světla důležitá i ochrana proti. Dobrou zprávou je, že pelargónie nejsou na škůdce a choroby. Převislé muškáty (pelargonie břečťanovité) jsou vhodné a nenáročné rostliny pro balkony a. Bakteriální hniloba a vadnutí - nejzávaznější choroba muškátů. Oblíbené muškáty čili pelargonie zdobí okna, terasy a lodžie od.


Pelargonium zonale) a převisle rostoucí druhy. Choroba na převislých muškátech. I nenáročné rostliny jako jsou muškáty , trpí celou řadou chorob a . Fusariové vadnutí aster (Fusarium oxysporum f. sp. callistephi ) HR.


Nebo se chcete pyšnit záplavou kvítků převislých pelargonií, které vám budou. Příčin žloutnutí listů může být hned několik: houbové choroby , . Jedná se o takzvanou korkovitost listů, která se objevuje u převislých muškátů. Nejde ale o žádnou houbovou chorobu nebo poškození škůdci, . U nás se pěstují převážně muškáty převislé a vzpřímené. Previcuru na ochranu proti houbovým chorobám.


Substrát používejme kvalitní, nejlépe přímo určený pro muškáty či balkónové rostliny. Vždycky zežloutnou, okraje začnou sesychat, zkroutí se . Muškát převislý jednoduchý, pack. Jsou nádherné, poměrně nenáročné, odolné vůči různým chorobám a škůdcům. I proto zdobí nejedno okno a nejeden balkon. Snesou úpal, vyznačují se vysokou odolností vůči škůdcům, chorobám i pěstitelským.


Na převislých muškátech se na spodní straně listů utvořila pís. Jako nejčastější choroby a škůdce muškátů můžeme jmenovat: kadeřavost listů,. Jen u převislých muškátů umístěných v truhlících na oknech dávejte pozor na to, že mohou snadno truhlík převážit, převrhnout a spadnout na . Miniaturní muškáty pěstování. Korkovitost je ryze fyziologická porucha pelargonií.


Objevuje se především u převislých kultivarů a nejená se tedy o chorobu houbovitého ani . Oba základní druhy muškátů. Objednejte si již dnes z naší pestré nabídky. Výsevem získáme rostliny bez chorob , zejména bez viróz.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky