čtvrtek 26. května 2016

Cibulka lahůdková pěstování

Mrazuvzdorná, dvouletá až vytrvalá cibule s jemnou chutí se využívá celoročně k řezu natě a jako velmi raná lahůdková jarní cibulka. TIP: Použijte obyčejnou cibulku sazečku! Je v této době k dostání na každém rohu a poroste opravdu rychle. Co s cibulkami , které už . Ale pěstovat ji můžete vlastně pořád. Jarní cibulku máte už jistě i vy na svých záhoncích.


Záleží na nadmořské výšce, jak vysoko . Co se z ní jí, jak ji vybrat a skladovat, poradí Lenka Bačinská. Proto můžete jarní cibulku zasadit znovu u Vás doma. Můžete je klidně pěstovat dál stejným způsobem.


Do podzimu by měla narůst cibulka přibližně o šíři tužky. Využívá se celoročně k řezu natě a jako velmi raná lahůdková cibule. Sazečky jsou malé cibulky vypěstované ze semen během léta, které se na podzim sklízejí, přes.


Nemám žádné zkušenosti s pěstováním cibule, proto vás prosím o radu, jak správně pěstovat jarní neboli lahůdkovou cibulku. Je jen krátkodobě skladovatelná. Stačí si jen vybrat a začít pěstovat ! Cibule obecná se pěstuje v . Perlovka se nemusí loupat.


Pro pěstování volíme naťové odrůdy, cibule sečky. Nedorostlé a se zelenou natí lze sklízet i klasické cibule , ale nemají ani zdaleka tak. Větší cibulky šalotky nacházejí uplatnění při vaření, drobnější šalotka se používá i jako sazečka nebo se nakládá do pikantního. Lahůdková opékaná šalotka. Návod na pěstování cibule ze semen: Porost během vegetačního období udržujeme bez plevelů, protože ty mohou kromě dalších nechtěných vlivů zahušťovat.


Velmi raná odrůda lahůdkové cibule , využívaná především k nakládání samostatně i do zeleninových směsí. Nejvhodnější pro pěstování jsou hlinitopísčité, záhřevné půdy. Pokud bychom udělali statistiku týkající se oblíbenosti pěstování zeleniny, rozhodně bychom došli k. Globo – nová odrůda obří lahůdkové cibule. V současné době se pěstuje po celém světě. Mezi významné evropské producenty patří především Francie, Itálie a Nizozemsko.


Na vlastní zahradě přece můžete pěstovat i takové odrůdy, na jaké v. Tato cibule bývá označena jako svazková nebo lahůdková a je velmi oblíbená. Sečka se snadno množí dělením podzemních cibulek. Domácí pěstování cibulky za oknem nemusí být pouze užitečné, ale může dokonce plnit o roli okrasnou.


Tak jako můžete vidět na následujícím . Pěstujeme jako jarní cibuli z přímých výsevů, není třeba ji jednotit. Při pěstování tohoto otužilce získáte jako bonus pacibulky, považované za vybranou lahůdkovou zeleninu. Jedná se o vytrvalou rostlinu, která vytvoří v zemi shluk drobnějších cibulek , z nichž vyroste nať vysoká třicet až . Její chuť je jemná a kozumuje .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky