úterý 31. května 2016

Balkónovky polostín

Balkónovky pro slunná místa. Nejčastěji jsou to balkony a. Komu se daří v polostínu. Aby balkónovky dobře rostly. Na balkónech a terasách, kam nesvítí slunce, se daří takovým druhům rostlin, které upřednostňují stín a polostín.


S úspěchem tu můžeme . V dostatečně vlhké půdě prospívají i na slunci, jinak jim docela dobře vyhovuje mírný polostín. Balkonovky a letničky do stínu - 2rostlin. Pečlivě balíme a garantujeme OK doručení či výměnu.


Fuchsie jsou ideální tam, kde bývá polostín a nepraží slunce. Netýkavka balzamína paří mezi známější balkonovky a lidově se jí říká sultánka. Je potřeba rozlišovat rostliny, které na slunci vydrží nebo ho dokonce vyžadují, od těch, které preferují stín. Ten nabízí severní a východní strana . Stanoviště na oknech orientovaných na západ mají rády balkónové květiny, kterým vyhovuje lehký polostín. Mezi ně patří lobelky, bacopy, verbeny.


Zvládnou polostín až stín , ovšem pozor na vítr a průvan, v němž by se jim nedařilo. Fuchsie kvetou jemnými barevnými květy od jara do podzimu. Světové strany jsou pro balkonovky klíčové.


Umístění: Oproti ostatním muškátům má raději polostín než výsluní. Další fotografie v. Zvolte takové, kterým vyhovuje stín či polostín. Oblíbená letnička, bujně rostoucí rostlina s delšími výhony, preferuje slunce až lehký polostín.


Vyberte si květiny do truhlíku, balkonovky do stínu, květiny na přímé slunce nebo. Rostliny vhodné do polostínu – na východ nebo západ jsou petúnie, lobelky, . ZÁLIVKA : častá, pozor na přemokření. POUŽITÍ : truhlíky, závěsné květináče, sesazované nádoby.


PŘEDNOSTI : široký sortiment odrůideální do kombinací. STANOVIŠTĚ : přímé slunce, polostín. Potřebuje: chráněné, teplejší místo a polostín. Důležitý je dostatek vláhy, pravidelné přihnojování a také zaštipování nejdelších výhonků. Omezenou paletu stínomilných balkónovek zdobných listem obohacují rostliny.


Osázení se nejlépe hodí do polostínu na východní stranu.

Balkónovky polostín

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky